Wat kunt u doen in september op de Canarische Eilanden?

Hoewel september gewoonlijk het einde van de vakantieperiode betekent en met terugkeert naar school en werk, valt er op de Canarische Eilanden nog genoeg te beleven. In de negende maand van het jaar, die de overgang tussen zomer en herfst markeert, vinden we een gemiddelde temperatuur van 27º C, de perfecte temperatuur om rustig te genieten van de zon, het strand en een veelheid aan buitenactiviteiten die overdag met 11 uren zonneschijn kunnen worden ondernomen. U kunt door de wijngaarden wandelen en profiteren van het oogstseizoen en deelnemen aan de patroonsfeesten van Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura.

Contenido

De oorsprong van de wijngaarden van de Canarische Eilanden gaat terug tot de komst van de conquistadores in de 14e en 15e eeuw. Het waren de kolonisten die een groot aantal druivenrassen meebrachten, die zich mettertijd hebben geëvolueerd en aangepast aan het karakteristieke klimaat van het eiland. Van al deze wijnen hebben de "Malvasía volcánica" en de "Listán negro" het meest bijgedragen tot de faam die de wijnen van de archipel vandaag genieten.

Contenido

Hoewel de herfst officieel is begonnen, kunt u dankzij de aangename temperaturen op de Canarische Eilanden in september nog steeds genieten van activiteiten die typerend zijn voor de zomermaanden: zwemmen, watersporten, dineren op het terras... Het uitzonderlijke klimaat van de Canarische Eilanden nodigt uit tot een wandeling in enclaves aan de kust, een bezoek aan de ongerepte stranden van de Canarische Eilanden of een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te spotten. 

Contenido

Genoemd naar de beschermheilige, de Virgen del Pino, is dit het belangrijkste feest in de gemeente Teror en ook op Gran Canaria. Volgens de legende verscheen de beeltenis van de maagd plotseling op een reusachtige pijnboom die op het stadsplein groeide. Het feest rond haar beeltenis is uitgegroeid tot een grote bedevaart en de vroegere pelgrims zijn nu bedevaartgangers die in karren volgeladen met lokale producten in het centrum van het dorp aankomen en die aan de Maagd in de schitterende basiliek offeren, te midden van de klanken van parranda's, dansen en het gejubel van de duizenden mensen die elk jaar steevast naar het evenement komen. 

 

 

Contenido

Dit zijn de feesten van de beschermheilige van Lanzarote, de Virgen de los Dolores, op het eiland ook bekend als de Virgen de los Volcanes. De bedevaart, één van de hoogtepunten van de feesten van Tinajo, brengt honderden pelgrims van over het hele eiland naar Mancha Blanca, waar u haar kapel kunt vinden. Te midden van devotie, folklore en meer dan latente vreugde lopen de aanwezigen te voet in hun beste traditionele kostuums en met karren vol offergaven aan de maagd en drank en voedsel voor onderweg. Te midden van devotie, folklore en meer dan latente vreugde lopen de aanwezigen te voet in hun beste traditionele kostuums en met karren vol offergaven aan de maagd en drank en voedsel voor onderweg.

Eenmaal op hun bestemming aangekomen, begint het feest: pauken, folías, kaas, lokale wijn en de traditionele baile del romero. De afsluiting van een geweldige feestelijke dag.

Contenido

Deze maand, en met name op de derde zaterdag van september, worden de patroonsfeesten van Fuerteventura gevierd ter ere van de Virgen de la Peña, een van de oudste van de Canarische Eilanden, die volgens oude kronieken tevoorschijn kwam uit het binnenste van een rots die onmogelijk kon worden doorbroken, totdat San Diego de exacte plek aanwees en deze openbrak. Haar verering, zoals niet anders kan, vindt plaats met een grote pelgrimstocht onder de klanken van pauken, gitaren en liederen die de maagd vergezellen naar de kapel in Vegas del Río, die haar naam draagt.