LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Jardín Botánico Viera y Clavijo

Jardín Botánico Viera y Clavijo Musea en toeristische centra van Gran Canaria
Jardín Botánico Viera y Clavijo Musea en toeristische centra van Gran Canaria
Jardín Botánico Viera y Clavijo Musea en toeristische centra van Gran Canaria

Een bezoek aan de grootste botanische tuin van Spanje

Het Guiniguada ravijn loopt door zonder twijfel zo een prachtige plaats, dat het niemand onverschillig laat: de Jardín Botánico Viera y Clavijo, de grootste van Spanje is één van de beste van de wereld. Een wandeling door de 27 hectare laat u de gevarieerde flora ontdekken, waar de Canarische Eilanden op kunnen bogen. Gelegen in de hoofdstad van Gran Canaria, in het noordoosten van het eiland, herbergt het exotische en ongelofelijke plantensoorten en meer dan 500 endemische planten, sommige in gevaar van uitsterven.

Een Canarische tuin met duizenden cactussen, drakenbomen en palmen

De droom van de stichter van dit paradijs, de Zweed Eric Sventenius - hier begraven -, om de autochtone flora te beschermen heeft geresulteerd in dit universum, ook bekend als Jardin Canario. Geopend op iedere dag van het jaar, is haar belangrijkste ruimte de Jardin de las Islas, een gebied van 1.000 vierkante meter vol met pijnbomen, drakenbomen en palmen. Niet minder verbazingwekkend is de exotische palmentuin, die de bezoekers verwelkomt; de cactussentuin, met 2.000 exemplaren; de macaronesische tuin; of het altijd weer verrassende laurierbos.

Isla Gran Canaria

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE

ONTDEKKEN