Jardín Botánico Viera y Clavijo

Een bezoek aan de grootste botanische tuin van Spanje

Het Guiniguada ravijn loopt door zonder twijfel zo een prachtige plaats, dat het niemand onverschillig laat: de Jardín Botánico Viera y Clavijo, de grootste van Spanje is één van de beste van de wereld. Een wandeling door de 27 hectare laat u de gevarieerde flora ontdekken, waar de Canarische Eilanden op kunnen bogen. Gelegen in de hoofdstad van Gran Canaria, in het noordoosten van het eiland, herbergt het exotische en ongelofelijke plantensoorten en meer dan 500 endemische planten, sommige in gevaar van uitsterven.

Een Canarische tuin met duizenden cactussen, drakenbomen en palmen

De droom van de stichter van dit paradijs, de Zweed Eric Sventenius - hier begraven -, om de autochtone flora te beschermen heeft geresulteerd in dit universum, ook bekend als Jardin Canario. Geopend op iedere dag van het jaar, is haar belangrijkste ruimte de Jardin de las Islas, een gebied van 1.000 vierkante meter vol met pijnbomen, drakenbomen en palmen. Niet minder verbazingwekkend is de exotische palmentuin, die de bezoekers verwelkomt; de cactussentuin, met 2.000 exemplaren; de macaronesische tuin; of het altijd weer verrassende laurierbos.

Catering
Parking
Localidad
Las Palmas de Gran Canaria
Para consultar toda la información disponible y actualizada sobre horarios, reservas, localización y contacto accede a la web oficial.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
2
11
262
10045