LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

La Atalayita

La Atalayita op Fuerteventura
La Atalayita op Fuerteventura
La Atalayita op Fuerteventura

Naar de top van La Atalayita

De nederzetting La Atalayita ligt in de vallei van Pozo Negro, in het oosten van Fuerteventura. Deze archeologische vindplaats dateert van de tijden van de Aboriginals van het eiland, de zogenoemde “maho’s” of “majo’s”. Momenteel biedt het Interpretatiecentrum de bezoeker de mogelijkheid om bouwwerken van meer dan zes eeuwen oud te ontdekken. De geschiedenis van deze nederzetting is uiterst interessant. Het was namelijk een nachtelijke schuilplaats tegen de elementen van de natuur en aanvallen. We raden aan ook eens naar de top te gaan om te genieten van het uitzonderlijke panoramische uitzicht van deze nederzetting.

Tentoonstellingsruimte om de geschiedenis te ontdekken

La Atalayita biedt 1200 m2 authentieke geschiedenis. Een grote oppervlakte bestaande uit meer dan 115 bouwwerken en een tentoonstellingsruimte waar de bezoeker de mogelijkheid heeft om meer te leren over het dagelijkse leven in de nederzetting in de loop van de geschiedenis. Aanbevolen wordt een van de brochures te nemen die ter plaatse beschikbaar zijn, waarin de verschillende soorten bouwwerken worden toegelicht die kunnen worden bezocht, uiterst praktisch om de nederzetting te verkennen en zich te verdiepen in de geschiedenis ervan.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE
Ja

Ja

ONTDEKKEN