LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Interpretatiecentrum Los Molinos - Tiscamanita

Interpretatiecentrum Los Molinos op Fuerteventura
Interpretatiecentrum Los Molinos op Fuerteventura
Interpretatiecentrum Los Molinos op Fuerteventura

Ontdek het vervaardigingsproces van het Canarische maismeel (gofio)

Het Interpretatiecentrum Los Molinos is ondergebracht in een traditioneel Maho-huis gelegen in het dorp Tiscamanita, in het centrum van Fuerteventura. Naast het museum staat een uiterst interessante gerestaureerde windmolen. In dit Interpretatiecentrum ontdekt de bezoeker de hele cultuur die gepaard gaat met maismeel (gofio), een voedingsmiddel dat gedurende eeuwen het meest gebruikt werd om de honger te stillen Dit aangename bezoek biedt inzicht in de geschiedenis van de molens en de mogelijkheid om het vervaardigingsproces van het authentieke Canarische maismeel te ontdekken.

Het opmerkelijke geluid van een handmolen

Zodra u het museum binnenkomt, hoort u een opmerkelijk geluid dat afkomstig is van een handmolen waarmee mais wordt gemalen. Het is fascinerend om te zien hoe de traditionele windmolen, gebouwd uit steen, modder en kalk, werkt en het molengebouw met de toren en machines te ontdekken. Het Interpretatiecentrum Los Molinos biedt informatie over de verschillende manieren waarop meel wordt verkregen uit maiskorrels. Hier kunt u de informatiepanelen, schema’s en plattegronden van verschillende molens raadplegen om meer te leren over hun werking.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE

ONTDEKKEN