Interpretatiecentrum Los Molinos - Tiscamanita

Ontdek het vervaardigingsproces van het Canarische maismeel (gofio)
Het Interpretatiecentrum Los Molinos is ondergebracht in een traditioneel Maho-huis gelegen in het dorp Tiscamanita, in het centrum van Fuerteventura. Naast het museum staat een uiterst interessante gerestaureerde windmolen. In dit Interpretatiecentrum ontdekt de bezoeker de hele cultuur die gepaard gaat met maismeel (gofio), een voedingsmiddel dat gedurende eeuwen het meest gebruikt werd om de honger te stillen Dit aangename bezoek biedt inzicht in de geschiedenis van de molens en de mogelijkheid om het vervaardigingsproces van het authentieke Canarische maismeel te ontdekken.
Het opmerkelijke geluid van een handmolen
Zodra u het museum binnenkomt, hoort u een opmerkelijk geluid dat afkomstig is van een handmolen waarmee mais wordt gemalen. Het is fascinerend om te zien hoe de traditionele windmolen, gebouwd uit steen, modder en kalk, werkt en het molengebouw met de toren en machines te ontdekken. Het Interpretatiecentrum Los Molinos biedt informatie over de verschillende manieren waarop meel wordt verkregen uit maiskorrels. Hier kunt u de informatiepanelen, schema’s en plattegronden van verschillende molens raadplegen om meer te leren over hun werking.
Parking
Is accessible
Localidad
Tuineje

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
4
262
10045