Mountainbike route aan de zuidkant van Tenerife

Fietsen naar het observatorium van Izaña

Beklimmingen en afdalingen markeren deze route die begint in La Esperanza, El Rosario, een stad aan de zuidelijke hellingen van het noordelijke uiteinde van de bergen van Tenerife. Na een korte tocht ga je verder langs het bospad van Los Ovejeros, altijd stijgend naar Las Lagunetas, de laatste kans om iets op de weg te eten. Een steile weg naar een goede stevige, echte showcase van het dal van Guimaras, leidt tot de volgende bergpas: Izaña Observatorium, op 2300 meter, en met 38 kilometer van fietsen op de weg.

Naar beneden: een 25 kilometerop de weg.

Op 2300 meter boven de zeespiegel begint een afdaling die leidt tot de poorten van Las Cañadas. Onder het landschap van zwart vulkanisch zand en de witte bezem van de Teide, een breed spoor 25 kilometer dat ongetwijfeld zal bekoren bekoren wie verslaafd is aan de snelheid. In deze sectie is het uitzicht geweldig: rood lava, Canarische dennenbossen en, hopelijk, de zee van wolken. Nogal een show die aanmoedigt de route te eindigen in de stad Arico, waar een goede maaltijd je opwacht.

Distance
32 km
Hoogte
76 m
Slope
260 m
Is circular
Restaurant
Localidad
La Esperanza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045