Mountainbike route zuidwesten Gran Canaria

Fietsen in de bergen van Inagua

Veel steile paden die worden afgewisseld met stukken asfalt en tracks, zijn wat deze opwaartse paden definieert die leiden naar de prachtige bergen van Inagua, in het westen van Gran Canaria. Dit natuurgebied is de thuisbasis van een van de best bewaarde dennenbossen van het eiland, dus er zijn stukken waar het essentieel is om de fiets op de rug te nemen, een inspanning die rekening moet houden met die besluit om deze route van 70 km confronteren, met een hoogte van 1770 meter.

Het bereiken van het einde van de weg, in Meloneras

Na het verlaten van het beschermde gebied van Inagua en achter de dennenbossen, leidt een lange afdaling tot de dammen die zijn verspreid over het prachtige interieur van de valleien van Gran Canaria, als de dam van Chira of Soria. Hier wordt asfalt afgewisseld met het gebied van diepe ravijnen die gaan tot de kust van Arguineguin, Mogan. Op het laatste stuk, bij het naar beneden rollen van de weg kunnen we genieten van het landschap tot u bij het strand van Meloneras bereikt, het einde van de route.

Distance
70 km
Hoogte
1222 m
Slope
1770 m
Localidad
Reserva Natural Inagua

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045