Mountainbike route zuidoosten Gran Canaria

50 km over land en belangrijke hellingen

Vanuit een toeristisch gebied als Meloneras naar een prachtige stad met ravijnen als Agüimes. Deze race van 50 km door het zuidoosten van Gran Canaria belooft contrasten, kustschoonheid en binnenlandse landschappen. Na het verlaten van de kust moeten we gaan over aardewegen naar Arteara, en verder op hellingen die leiden naar het charmante dorpje Fataga, ideaal om te stoppen en vloeistoffen aan te vullen. Het pad gaat verder langs een veeleisende sectie, die het hoofd van de vallei van Fataga bedekt en loopt in de buurt van de golfbaan vulkanen Rosiana.

Rijden tot Agüimes door asfalt tracks en zand

Uit het gebied van de vulkanen Rosiana naar Santa Lucía de Tirajana, waar u uw batterijen kunt opladen, waar een afdaling op asfalt op u wacht. Dan, ledit een weg tot de dam van La Sorrueda, een van de belangrijkste natuurgebieden in Spanje, vol met prachtige palmbomen, die je verlaat om de rijden tot de archeologische site van het fort van Ansite. In de sectie die van Barranquillo van Sardina loopt, loopt de bike op asfalt tracks in plaats van zand. Nu moeten we er gewoon nog een laatste inspanning leveren voor verschillende hellingen naar Agüimes.

Distance
87 km
Hoogte
408 m
Slope
1600 m
Restaurant
Localidad
Meloneras

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045