Tenerife

Puchero de las Fiestas de La Florida

Evenement uit het verleden

27 January 2024

Islas

Tenerife

Descripción del evento

De wijk La Florida in La Orotava viert in de laatste week van januari zijn jaarlijkse festiviteiten ter ere van de heilige Antonius Abt en de Maagd van de Hoop. Deze festiviteiten, erkend als feesten van toeristisch belang op de Canarische Eilanden, bieden een unieke ervaring die religieuze evenementen en populaire tradities combineert.
Een van de hoogtepunten van deze vieringen is een uniek gastronomisch evenement: de traditionele Canarische Eilanden Puchero. Dit is de grootste en meest voortreffelijke stoofpot die in de hele archipel wordt bereid. Er zijn meer dan 60 grote roestvrijstalen potten nodig, die elk meer dan 100 kilo stoofpot kunnen bevatten. De ingrediënten omvatten meer dan 7.000 kilo producten, waaronder kool, pompoenen, uien, courgettes, prei, wortelen, aardappelen, gofio (een soort geroosterd en gemalen graanmeel), verschillende soorten vlees en brandhout om te koken.
Dit feest wordt genoten door duizenden mensen die samenkomen om van deze verrukking te genieten terwijl ze deelnemen aan de festiviteiten. De Parranda del Puchero-band voegt een speciaal tintje toe aan deze gastronomische ervaring en transformeert het in een gevestigde toeristische attractie die bezoekers boeit en een unieke kans biedt om deel te nemen aan de cultuur en tradities van de regio.

Categorie

Categoría del evento

Gastronomie

Leeftijd

Prijs

Dit evenement is gratis

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React