De Canarische Eilanden staan bekend om hun zachte temperaturen het hele jaar door, weinig neerslag en de meeste zonuren van Europa. De perfecte bestemming om de typische grijze wintermaanden van het continent te omzeilen en een veel zonnigere tijd te beleven.

Contenido

Het beste klimaat ter wereld, vooral in de winter

Het is alom bekend dat de Canarische Eilanden het beste klimaat ter wereld hebben. Dankzij de bevoorrechte ligging, de zee en de karakteristieke passaatwinden hebben de eilanden een gemiddelde jaartemperatuur van 23 ºC. De temperatuur is vrijwel stabiel zonder pieken of dalen en de Canarische winter breng je door in korte mouwen dankzij meer dan 60 zonnige dagen en heel weinig regen. Een ideale omgeving om de koude wintermaanden door te brengen zonder dat je een jas of paraplu nodig hebt.

Contenido

De perfecte tijd van het jaar om te blijven genieten van het leven in de buitenlucht

Een bezoek aan de Canarische Eilanden tijdens de wintermaanden is synoniem voor een zee aan ideeën en dingen om te doen. Ontspannen in de zon, kiezen tussen een duik nemen aan een strand met blauwe vlag, wandelpaden verkennen die langs vulkanen en door eeuwenoude bossen lopen, een route volgen door dorpen met een eigen karakter en geschiedenis, een stop maken om ambachten te leren kennen die op de plaatselijke markten en in de winkels te vinden zijn, golfen midden in de natuur of gewoon sterren bekijken in al hun pracht aan de helderste hemel van Europa.

Contenido

Acht eilanden die je langer laten leven

De wintermaanden doorbrengen op de archipel is een uitstekende optie om goed voor jezelf te zorgen, energie op te doen en te genieten van een tijd van kwaliteit om dat te doen waar je het meest van houdt. De verkwikkende kracht van het warme klimaat, de zon en de dagelijkse dosis vitamine D, de zeebries en de zuivere lucht vormen samen met plaatsen als natuurlijke zwembaden, uitkijkpunten, spa's en een ruim aanbod aan accommodaties een omgeving van welzijn die al in de 19e eeuw werd aanbevolen als therapeutische bestemming.

Contenido

Een heel eigen cultuur en smaak

De vele eeuwen geschiedenis van de archipel vormt niet alleen de bron van het open en vriendelijk karakter van de lokale bevolking, maar ook van een cultuur die zowel divers als uniek is. Een land dat werd bewoond door een inheemse bevolking en begeerd door koningen, beroemde zeevaarders en piraten die een rijke erfenis na hebben gelaten in de vorm van archeologische vindplaatsen, historische gebouwen, musea, traditionele evenementen en volksfeesten.

De vulkanische gebieden van de Canarische Eilanden hebben ook een rijke gastronomie met een jarenlange traditie voortgebracht. Naast bananen kennen de eilanden ook legendarische wijnen en kazen, unieke aardappelen, een grote verscheidenheid aan verse vis en smakelijke gerechten zoals gofio en 'bienmesabe'. Een ruimte keus aan gerechten waarvan je kunt genieten in de gezellige 'guachinches' en familierestaurants, maar ook in beroemde restaurants met Michelinsterren of op bijzondere plekken zoals een uitzichtpunt of aan de voet van een vulkaan.

Contenido

Het rustgevende gevoel deel uit te maken van de EU

De Canarische Eilanden maken deel uit van Spanje en dus van de Europese Unie. Als er zich dus onvoorziene omstandigheden voordoen of medische zorg nodig is, is een rustgevend gevoel gegarandeerd. De archipel heeft een aantal van de beste ziekenhuizen van Spanje, een netwerk van gezondheidscentra met de hoogste Europese kwaliteitsnormen. Bovendien geeft de Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) recht op medische zorg.

Redenen om dit seizoen over te slaan en naar de Canarische Eilanden te gaan