La Palma

La Isla Bonita (het wonderschone eiland)

Als La Palma een kleur zou zijn, dan zou het groen zijn, in al zijn schakeringen. Het is de kleur van de Canarische dennen, en ook het groen van de verschillende soorten laurierbossen die hun habitat hebben gevonden op het Isla Bonita. Bossen die de hellingen bedekken van diepe ravijnen waar we doorheen kunnen wandelen over een compleet netwerk van paden.

Contenido

De laatste uitbarstingen in de vorige eeuw hebben het eilandoppervlak uitgebreid, waardoor nieuwe vulkanische landschappen zijn ontstaan die ons verblijden met nieuwe landschappen. Vulkaankegels, mantels van kleine rotsfragmenten, lavavelden, gitzwarte, okerkleurige en roodachtige tinten, de stilte... creëren een sensationele sfeer waarin we ons verbonden voelen met de krachtige energie van deze ongetemde natuur.

Contenido

En als we naar de hemel kijken? Onbeschrijfelijk. La Palma, in het bezit van de certificering Starlight-reservaat, is ongetwijfeld één van de beste plekken ter wereld om de sterrenhemel te observeren. En als we onder water duiken? Het is verbazingwekkend. Op het eiland bevindt zich één van de drie Reservas Marinas (mariene reservaten) van de Canarische Eilanden, een onderzees vulkanisch landschap van adembenemende schoonheid met een overvloed aan grotten, gewelven en riffen, leefgebied van verschillende soorten waterdieren, waarvan sommige uniek zijn in de wereld. 

Terug aan de oppervlakte, maar zonder het kristalheldere blauwe water te verlaten dat de ruige kust van La Palma omgeeft, kunnen we ons ontspannen in enkele schitterende natuurlijke poelen die door de lavastromen die de zee bereikten beschermd zijn tegen het geweld van de golven. 
 

 

00:00
Título
La Palma
Vídeo
Póster
La Palma - Ruta de los Volcanes
La Palma - Ruta de los Volcanes
Tipo
Ancho completo
Contenido

En het beste van alles? U kunt elke dag van het jaar intens genieten van dit prachtige eiland, dat een biosfeerreservaat is. Dat is wat het betekent om tot de Canarische Eilanden te behoren en gezegend te zijn met het beste klimaat ter wereld.

Contenido

De Caldera de Taburiente is één van de meest spectaculaire natuurgebieden van de Canarische Eilanden en zonder twijfel de grootste schat van La Palma. Vanaf een van de uitzichtpunten over dit immense keteldal uit te kijken en de imposante wanden van meer dan 2.000 meter hoog te aanschouwen, is een ervaring die moeilijk te vergeten is. 

Maar het park is niet alleen om te bezichtigen, het is ook om te ervaren. En de beste manier om het te ervaren is er binnen te gaan langs één van de wandelroutes. Tijdens een wandeling door het lommerrijke Canarische dennenbos worden alle zintuigen geactiveerd, die de bijzondere geur van deze soort, die exclusief is voor de archipel, of het aangename gezang van de vogels die er leven meer dan op prijs stellen. Om te voet het binnenste van de Caldera te bereiken, moet u zich wel enige moeite getroosten, maar de beloning onderweg is groot, want u ontdekt prachtige plekjes en aan het eind kunt u zich verfrissen in de permanente stroom fris, kristalhelder water, omgeven door een absoluut ongerepte natuur. 
Om een idee te krijgen van de grootsheid van dit gebied, is een bezoek aan de toppen van het park, waar het wereldberoemde Astrofysisch Observatorium Roque de los Muchachos is geïnstalleerd, onontbeerlijk om over de grote caldera uit te kijken en het gevoel te hebben in het luchtledige te zweven.
 

 

Contenido

Een van de grootste attracties van dit Canarische eiland is een wandeling over het uitgebreide netwerk van paden die een verrassende verscheidenheid aan landschappen doorkruisen, het ene nog mooier dan het andere: van de soberheid van het vulkanische landschap tot de weelderigheid van de dennen- en laurierbossen, maar ook bergkammen, diepe en steile ravijnen, steile kliffen langs de kust... Keuze te over dus! 

Met uitzondering van de paden die in het Nationaal Park Caldera de Taburiente lopen, is de Ruta de los Volcanes ongetwijfeld één van de bekendste wandelroutes op La Palma. Het wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld vanwege het oneindige aantal bezienswaardigheden die we ontdekken langs een veeleisende tocht die van de top naar de kust loopt, waarbij u ongelooflijke landschappen doorkruist die de inspanning zeker zullen compenseren. 
 

Contenido

Naast vulkaanlandschappen en dennenbossen schuilt het grote geheim van het Isla Bonita in de weelderige laurierbossen, zoals Los Tiles. De vele variëteiten van deze vegetatie uit het Tertiair verdwenen miljoenen jaren geleden van de meeste gebieden waar ze voorkwam, maar hier vonden ze een nieuwe habitat. Een wandeling over de paden van dit dichtbegroeide, vochtige, spookachtige bos, als iets uit een sprookje met elfen, voert ons terug naar vervlogen tijden toen de mens nog niet eens bestond.

Imagen
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Contenido

Na zonsondergang op het eiland La Palma begint de magie. De sterren veroveren het firmament en houden iedereen in de ban die omhoog kijkt naar deze heldere en transparante hemel, één van de mooiste ter wereld om het heelal te observeren. Het bewijs hiervan is dat wetenschappers van over de hele planeet naar dit eiland in de Atlantische Oceaan komen om ons zonnestelsel en daarbuiten te onderzoeken, mogelijk gemaakt door de krachtige telescopen van het Astrofysisch Observatorium van Roque de los Muchachos.

Contenido

Maar u hoeft geen wetenschapper te zijn om van dit spektakel te genieten dat deze door een specifieke wet beschermde hemel biedt. Het eiland was het eerste Starlight reservaat ter wereld en draagt ook het Starlight Tourist Destination-certificaat. Tijdens uw verblijf op La Palma moet u dus op zijn minst één nacht vrijmaken om de sterren te bekijken tijdens een rondleiding of een observatiesessie vanaf één van de uitkijkpunten. Oh, en vergeet niet een wens te doen!

 

Contenido

Niet alleen de hemel boven La Palma is glashelder. Het water langs de kust van het eiland is uitermate geschikt voor diepzeeduiken. Hier vindt u wonderschone stranden van vulkanisch zand waar u in elk jaargetijde kunt genieten van een ontspannen dag zon en zee. Er zijn kalme en veilige stranden, ideaal voor het hele gezin, zoals Puerto Naos en Los Cancajos, maar er zijn ook afgelegen en ongerepte stranden zoals Nogales, waar extra voorzichtigheid is geboden in verband met de sterke stromingen.

Contenido

Een andere aantrekkelijke optie zijn de prachtige natuurlijke waterpoelen, die tegen de golven beschermd zijn dankzij de vulkanische rotsen die na vulkaanuitbarstingen in de vorm van lavastromen de zee bereikten. De bekendste zijn de waterpoelen van Charco Azul en La Fajana, die bovendien zijn voorzien van voorzieningen als restaurants en toiletten om van een perfect dagje uit te genieten, vooral als u met kinderen reist.
 

Contenido

Almendrados en Prins Albert zijn de bekendste nagerechten van La Palma, een zoete afsluiting van een overheerlijke maaltijd. 

 

Imagen
Príncipe Alberto
Príncipe Alberto