Waar moet je op letten bij het kiezen van een coworkingruimte?

6 sleutels tot het kiezen van de perfecte coworkingruimte.

De Canarische Eilanden hebben momenteel ongeveer 70 coworkingruimtes verspreid over vijf van de acht eilanden. Gran Canaria en Tenerife zijn de twee eilanden met het grootste aantal coworkingruimtes in de archipel (ongeveer 50%), terwijl de overige zich op de eilanden Fuerteventura, Lanzarote en La Palma.

Contenido

Een gevarieerd aanbod coworkingruimtes met alle nodige diensten om te voldoen aan de behoeften van veeleisende telewerkers, zoals vergaderruimtes, gedeelde ruimtes of een snelle internetverbinding.

Contenido

Coworkingruimtes zijn collaboratieve omgevingen waar zelfstandigen uit verschillende sectoren elkaar ontmoeten om te telewerken en onderlinge synergieën te creëren. Deze gedeelde kantoren brengen allerlei soorten zelfstandigen, bedrijven en telewerkers bijeen, waarbij de beheerders van de ruimte professionele en persoonlijke mogelijkheden onder de leden bevorderen om werk- en netwerkkansen te genereren.

Contenido

Coworkingruimtes zijn veel meer dan een gedeeld kantoor waarmee telewerkers op hun kosten kunnen besparen. Het zijn collaboratieve ruimtes die telewerkers allerlei hulpmiddelen bieden waarmee ze hun werk met het grootste comfort kunnen doen, met elkaar in contact kunnen komen en synergieën kunnen creëren.

Contenido

De belangrijkste voordelen van coworkingruimtes voor telewerkers zijn de flexibiliteit van de tarieven (met pakketten die zich aanpassen aan de behoeften van elke telewerker), vrije openingstijden (sommige zijn 24 uur per dag toegankelijk), taaluitwisseling of de grotere mogelijkheden om een gemeenschap te vormen of te netwerken, dankzij de open of ingerichte ruimtes die veel Canarische coworkingruimtes bieden en waar meestal verschillende soorten evenementen worden gehouden die een sfeer van samenwerking tussen de deelnemers bevorderen.

Contenido
Contenido

1. Snel internet

Een uitstekende internetverbinding is een prioriteit voor telewerkers. Een snelle verbinding heeft een downloadsnelheid van minimaal 768 kbps en een uploadsnelheid van minimaal 200 kbps of werkt met snelheden van meer dan 100 Mbps.

Contenido

2. Goede ligging

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een coworkingruimte is de ligging. In het ideale geval bevindt de ruimte zich op een strategisch punt dat bereikbaar is met het openbaar vervoer, dicht bij cafés en restaurants voor de pauze of het after-work. De nabijheid van de zee of de natuur om te kunnen ontspannen of sporten na de werkdag.

Contenido

3. Comfortabele werkplekken

Om zo productief mogelijk te zijn, heb je een geschikte werkplek nodig. Een ruime, lichte ruimte met comfortabel meubilair zal de werkdag veel aangenamer maken.

Contenido

4. Werk- of vergaderruimtes

Vergaderruimtes worden gebruikt als een plek om klanten of medewerkers te ontmoeten in een intiemere ruimte. Idealiter heeft de coworkingruimte ten minste één of twee vergaderruimtes, waar ook verschillende soorten activiteiten zoals training- of netwerksessies kunnen worden gehouden.

Contenido

5. Open ruimtes en ontmoetingsplekken

Omdat het niet alleen om werk gaat, moeten er ook terrassen of open ruimtes zijn waar je kunt socializen met andere telewerkers of gewoon even een pauze kunt nemen tijdens de werkdag. De meeste coworkingruimtes op de eilanden bieden open ruimtes zoals terrassen of chill outs waar telewerkers kunnen ontspannen of netwerken.

Contenido

6. Extra diensten

Taallessen, speciale ruimtes voor videoconferenties, een virtueel kantoor of secretariaatsdiensten zijn extra's die een coworkingruimte kunnen positioneren als de meest complete plek om te werken of afstand.

Contenido

Er zijn momenteel een aantal digitale platforms die telewerkers helpen bij het zoeken naar gedeelde ruimtes om de ideale coworkingruimte te vinden die het beste bij hun behoeften past. Enkele van deze platforms zijn:

Coworking Spain: zoekmachine waarmee gebruikers gedeelde ruimtes kunnen vinden in de belangrijkste Spaanse steden door prijzen en aangeboden diensten te vergelijken.

Comunidad Coworking: een zoekmachine voor coworkingruimtes waarmee gebruikers direct de ruimte van hun keuze kunnen huren op basis van hun behoeften. Het biedt ook de mogelijkheid dat coworking- of coliving-beheerders zich bij dit platform aan te melden.

Coworkingfy: platform dat zelfstandigen en bedrijven in contact brengt met coworkingruimtes in verschillende Spaanse steden.

Contenido

De Canarische Eilanden zijn het ideale paradijs voor werken op afstand dankzij een breed aanbod aan coworkingruimtes die voldoende zijn voorbereid om aan alle behoeften van de telewerker te voldoen, met een benijdenswaardig klimaat en eindeloze vrijetijds- en vrijetijdsactiviteiten om te ontdekken, met oog voor het belang van het gemeenschapsgevoel of de integratie met de bestemming, iets wat zeer waardevol is voor telewerkers.