Hoe is het om in een colivingruimte te wonen op de Canarische Eilanden?

We bekijken de kenmerken van colivingruimtes en hun voordelen voor telewerkers.

De Canarische Eilanden consolideren steeds meer het aanbod van colivingruimtes, de ontwikkeling op woongebied in gang gezet door coworking, waarbij mensen een woning delen met andere gelijkgestemden in collaboratieve ruimtes die het gemeenschapsgevoel van een telewerker versterken, zowel op het gebied van werk als privé. Wat zijn de voordelen van het gebruik ervan op de Canarische Eilanden?

Contenido

Een van de belangrijkste voordelen van coliving is de mogelijkheid om in één ruimte een comfortabele en handige werkplek te combineren met een woning om in te wonen. Dit type alternatief biedt meestal diensten aan zoals:

Contenido

  • Verschillende accommodatie-opties
  • Kantoren
  • Vergaderruimtes
  • Onderwijsruimtes
  • Snel internet
  • Keuken en badkamer
  • Verschillende toegangmodaliteiten tot de werkruimtes (24/7, parttime, enz.).

Contenido

Naast de kenmerken die ze allemaal gemeen hebben, hebben de colivingruimtes op de Canarische Eilanden nog een pluspunt. Ze bevinden zich in de bestemming met het beste klimaat ter wereld, met uitstekende gemiddelde temperaturen gedurende het hele jaar en een benijdenswaardige verscheidenheid aan landschappen.  

Daarom bieden veel van de gevestigde colivingruimtes in de archipel tal van buitenactiviteiten aan, zodat je voor 100% van de omgeving kunt genieten en ieder hoekje van de eilanden kunt leren kennen.

Contenido

Het lijdt geen twijfel dat een van de vereisten voor een telewerker bij het kiezen van een colivingruimte dat een goede internetverbinding gegarandeerd aanwezig is. In dit opzicht bieden de Canarische Eilanden de telewerker de gemoedsrust van een van de beste breedbandverbindingen in Europa. 

Iedere remote worker vindt een goede internetverbinding in de colivingruimtes van de Canarische Eilanden, of het nu in de grote steden is, waar glasvezel en het 5G-netwerk op grote schaal zijn uitgerold, of in de meest afgelegen gebieden van de eilanden, met zelfs dekking via satelliet. In het geval dat de telewerker zich buiten het het coliving-bereik bevindt, zal hij ook bijna overal op de archipel een breed beschikbaar mobiel netwerk aantreffen.

Bovendien is het steeds gebruikelijker dat cafés, bars, restaurants of openbare ruimten zoals parken en stranden gratis wifi aanbieden, waardoor de telewerker in zijn vrije tijd verzekerd is van een goede verbinding.

Contenido

Kiezen voor een colivingruimte om op afstand te werken is een goed alternatief als we kosten willen besparen, omdat er veel gedeelde kosten zijn. Maar bovendien liggen de kosten van levensonderhoud op de Canarische Eilanden lager dan het Europese gemiddelde en het Iberisch schiereiland, waardoor je je uitgaven kunt aanpassen en een deel van je budget kunt investeren in het genieten van het klimaat, de vrije tijd en de cultuur die de Canarische archipel te bieden heeft.

Aan de andere kant biedt het wonen in een coliving-omgeving de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van verschillende ervaringen. In die zin bieden de Canarische Eilanden een breed scala aan mogelijkheden voor integratie met tal van gemeenschappen van telewerkers, waarvan velen zich in dit type accommodatie hebben gevestigd.

Imagen
Terraza de The Artisian Coliving
Terraza de The Artisian Coliving
Contenido

Hier zijn enkele voorbeelden van coliving op de eilanden zonder hoofdstad van de Canarische Eilanden.

  • Pitaya Coliving. Gelegen in Charco de San Ginés (Arrecife, Lanzarote) is het volgens de initiatiefnemers de eerste colivingruimte op het eiland. Het biedt zes volledig uitgeruste een- en tweepersoonskamers met een gezellige sfeer. De reservering van een kamer geeft het recht om gedurende de hele week 24 uur per dag gebruik te maken van een werkruimte.
  • Salty Coliving. Het betreft een coliving- en coworkingruimte in Corralejo Bij "Casa Carmen", de naam van de colivingruimte, worden verschillende soorten accommodatie aangeboden, aangepast aan alle behoeften en met een schoonmaakdienst. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte met snelle internetverbinding en een koffiehoek.
  • Outsite Canary Islands. Ook op Fuerteventura vinden we deze colivingruimte in een paradijselijke enclave vlakbij de stad Lajares. Het is een luxe villa met zes slaapkamers, die naast de gebruikelijke gemeenschappelijke ruimtes om in te werken ook verhuur van enkele diensten of yogalessen aanbiedt.

In deze link kunnen we andere colivings vinden op de eilanden Gran Canaria en Tenerife

Kortom, deelnemen aan een coliving-ervaring op de Canarische Eilanden kan het verblijf van een remote worker op de Canarische archipel nog aangenamer maken.