De Canarische Eilanden, verbonden over land, zee en lucht

Dankzij het grote aantal verbindingen en de optimale weersomstandigheden zijn de eilanden een van de best bereikbare plaatsen van Europa.

Een van de vereisten waar telewerkers veel waarde aan hechten zijn de luchtverbindingen op de locaties die ze kiezen om op afstand te werken. Ondanks hun geografische ligging hebben de Canarische Eilanden uitstekende verbindingen over land, zee en lucht.

Contenido

De Canarische Eilanden hebben directe vluchten die de archipel verbinden met meer dan 140 Europese bestemmingen, niet alleen met de belangrijkste landen van herkomst van de bezoekers, maar ook met de meeste luchthavens in Noord- en West-Europa. Met in totaal acht vliegvelden en zeehavens op elk van de eilanden zijn de Canarische Eilanden een van de best verbonden plaatsen op het Europese continent.

Contenido

De Canarische Eilanden beschikken over uitstekende luchtverbindingen van Europa, met meer dan 140 Europese bestemmingen met een directe verbinding en 12,6 miljoen internationale reizigers in 2022. De Canarische Eilanden hebben ook acht luchthavens die alle eilanden onderling met elkaar verbinden (met uitzondering van La Graciosa, dat alleen per veerboot bereikbaar is), met een vliegtijd van minder dan een uur en regelmatige dagelijkse uitgaande vluchten. 

De Canarische Eilanden hebben directe internationale verbindingen of aansluitende vluchten met de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen, met dagelijkse of wekelijkse vluchten. Wat de binnenlandse vluchten betreft, zijn er dagelijkse aansluitende vluchten vanaf het Iberisch schiereiland vanuit de belangrijkste Spaanse steden, sommige met meerdere uitgaande vluchten per dag. 

Als je meer wilt weten over andere luchtvaartmaatschappijen die op de eilanden vliegen, raden we aan de officiële website van AENA te bezoeken.

Contenido
Contenido

Door het uitgebreide netwerk van verbindingen, de verscheidenheid aan dienstregelingen en de beschikbare vluchten is vliegen tussen de eilanden een comfortabele en snelle manier om je te verplaatsen. Dit zijn de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die dagelijks tussen de eilanden vliegen. 

 

 

Contenido

 

Contenido
  • Trasmediterránea: met vertrek vanuit de haven van Cádiz en tussenstops in Santa Cruz de Tenerife, Arrecife (Lanzarote), Las Palmas de Gran Canaria, Puerto del Rosario (Fuerteventura) en Santa Cruz de La Palma. 
  • Naviera Armas: met vertrek vanuit de haven van Huelva en tussenstops in Arrecife (Lanzarote), Las Palmas de Gran Canaria en Santa Cruz de Tenerife.
Contenido

Voor telewerkers is het heel gemakkelijk om per boot tussen de eilanden te reizen, want er zijn verschillende rederijen die dagelijkse verbindingen tussen de acht eilanden aanbieden, een goedkope en effectieve manier om tussen de eilanden te reizen. De belangrijkste rederijen die tussen de eilanden varen, zijn:

 

ID
me-quote-1ac5b8b5-586e-4593-8213-ad2c0d35e33d
Cita

De scheepvaartlijnen Romero en Biosfera hebben een rechtstreekse verbinding met het eiland La Graciosa.

Alineación texto
Centro
Contenido

Taxi's, guagua’s (bussen) en trams zijn de meest haalbare opties voor openbaar vervoer om door het binnenland van de eilanden te reizen. De zachte temperaturen die het hele jaar door heersen, maken ook het gebruik van andere vormen van vervoer mogelijk, zoals fietsen, elektrisch steppen of zelfs wandelen, zolang de afstand het toelaat.

Contenido

Een andere optie om het binnenland van de eilanden te verkennen zijn autoverhuurbedrijven of transferbedrijven, waarmee je als particulier excursies of transfers kunt boeken. Er zijn talloze autoverhuurbedrijven op alle eilanden waar je een auto kunt huren bij de belangrijkste havens, vliegvelden of busstations.


De Canarische Eilanden bieden remote workers ongetwijfeld een uitstekende verbindingen en bereikbaarheid over land, zee en lucht. De uitzonderlijke geografische ligging en de optimale weersomstandigheden op de archipel, met bijna het hele jaar door een onbewolkte hemel, dragen er ook toe bij dat het vervoer op, naar en vanaf de Canarische Eilanden als veilig en zeer regelmatig wordt gezien.