De Canarische Eilanden: een bestemming om te wonen, zich te verplaatsen en te besparen

Alles wat een telewerker moet weten over waar te wonen, hoe zich te verplaatsen en tips om geld te besparen op de Canarische Eilanden

De archipel is een van de beste bestemmingen in Europa om op afstand te werken, niet alleen gezien het klimaat en het contact met de natuur, maar ook vanwege de matige kosten van levensonderhoud in vergelijking met de grote Europese steden. Hierdoor kun je geld besparen en je concentreren op alle mogelijkheden die de eilanden te bieden hebben. Accommodatie, vervoer en vrije tijd zijn belangrijke aspecten waarop de telewerker kan besparen tijdens zijn verblijf op de Canarische Eilanden.

Contenido

De Canarische Eilanden hebben een gevarieerd en uitgebreid aanbod van kwalitatief uitstekende accommodaties, afgestemd op de behoeften van een ieder en zijn budget. De hotels en appartementen op de eilanden hebben zich weten aan te passen aan de behoeften van een nieuwe gast en aan de technologische en digitale innovatie. Een rustige omgeving en een snelle internetverbinding tegen betaalbare prijzen is hun aanbod.

De eigenaars van vakantiewoningen  hebben er ook voor gekozen om hun bedrijfsmodel aan te passen aan meer flexibiliteit en prijzen die beter inspelen op de gewoonten van de telewerker. Ze bieden kortingen voor lange verblijven en passen ruimtes en diensten aan de persoonlijke en werkbehoeften van de huurders aan. 

 

Contenido

Een andere accommodatie-optie is coliving, een woning delen met anderen met een soortgelijk profiel, met onafhankelijke kamers en gemeenschappelijke ruimtes voor ontspanning en werk waar persoonlijke en werkrelaties kunnen worden opgebouwd tegen een betaalbare prijs. Op de Canarische Eilanden verschijnen nieuwe ruimtes die een volledige service bieden op de belangrijkste locaties van het eiland.

Contenido
Contenido

Elk van de 8 eilanden die deel uitmaken van de Canarische archipel verschilt wat betreft grootte, afstanden en orografie, wat betekent dat elk eiland verschillende mobiliteits- en vervoersopties heeft. Taxi, guagua (bus) of tram zijn de beste vervoersmiddelen om alle eilanden te verkennen. De zachte temperaturen en het klimaat van de eilanden maken wandelen, fietsen of de elektrische step echter de beste manier om korte afstanden af te leggen en unieke plekjes te ontdekken.

Contenido

De prijzen van het (openbaar) vervoer variëren enigszins van eiland tot eiland, maar zijn over het algemeen aanzienlijk lager dan in de rest van Europa. Je kunt bijvoorbeeld van de ene kant van het eiland naar de andere kant reizen in een guagua (bus) vanaf € 1,40. Er zijn ook ook verschillende soorten kaarten (voor inwoners, jongeren, 65-plussers, enz.) die je vooruit kunt betalen en waarmee je geld kunt besparen.

Contenido
Contenido

De Canarische Eilanden hebben een ruim aanbod aan amusements- en vrijetijdsopties waar je tegen betaalbare prijzen je kunt vermaken en genieten. Naast het grote aantal stranden om te zwemmen en te zonnen, en de vele groene plekken om te wandelen en van de natuur te genieten, hebben de eilanden buitenmarkten waar je ambachtelijke en lokale producten tegen betaalbare prijzen kunt kopen. 

Op de eilanden geldt geen btw, maar wel IGIC. Het algemene IGIC-tarief is 7% tegenover een btw-tarief van 21% in de rest van Spanje, dus winkelen of naar restaurants, bioscopen en recreatiegebieden gaan is dan ook goedkoper.

De Canarische Eilanden bieden een grote verscheidenheid aan redelijk geprijsde accommodaties, vervoersmiddelen, vrijetijds- en amusementsactiviteiten waarmee je je werk kunt combineren, van je vrije tijd kunt genieten en kunt besparen. De lagere kosten van levensonderhoud in vergelijking met de rest van Europa, maar met alle voordelen van het lidmaatschap van de EU, is ook aantrekkelijk om de Canarische Eilanden als bestemming te kiezen.

Contenido
Contenido

 • Hotel/appartement: € 90/nacht
 • Kamer coliving: € 150/week
 • Huur: € 600/maand
 • Coworking: € 150/maand
 • Ontbijt: € 2,50
 • Koffie: € 1
 • Openbaar vervoer: € 1,45
Contenido

 • Fietsverhuur: € 1,50 (30 min)
 • Taxi: Vanaf € 2,90
 • Bier: € 2,70
 • Sportschool (abonnement per maand) € 40
 • Bioscoop: € 8
 • Internet (60 Mbps of hoger, data onbeperkt , kabel/ADSL) € 50,00