Canarische Eilanden: de bestemming van de nationale zwemploeg die alles wint

Als er één selectie is waarover momenteel veel wordt gesproken, dan is het de Italiaanse nationale zwemploeg. Ceccon, Burdisso, Miressi... het zijn namen die steeds vaker genoemd worden en dat is niet verwonderlijk. In hun deelname aan de wereld- en Europese kampioenschappen zwemmen dit jaar hebben ze alles gewonnen. Een jong, sterk en toegewijd team dat hard traint om aan de top te blijven en dat de Canarische Eilanden verkozen heeft als een van de vaste stopplaatsen op zijn trainingskalender. Na hun verblijf op de archipel hebben ze een aantal records verbeterd en giganten zoals het Amerikaanse team verslagen. Maar wat vinden zij van deze trainingsbestemming?

00:00
Título
La selección italiana de natación entrena en las Islas Canarias
Vídeo
Póster
Entrevista Selección Italiana
Entrevista Selección Italiana
Tipo
Ancho completo
Imagen
Contenido

Bij het EK Zwemmen Rome 2022 hebben de Italiaanse zwemmers enorme successen geboekt. Ze pakten goud bij de mannen op de 4x100 wisselslag estafette met Thomas Ceccon op rugslag, Nicolas Martinenghi op schoolslag en Matteo Rivolta en Alessandro Miressi die uitblonken op vlinderslag en vrije slag. Het resultaat? 13 gouden, 13 zilveren en 9 bronzen medailles.


En de voorbereidingen vonden hier op de Canarische Eilanden plaats. De Italiaanse zwemploeg kwam als gebruikelijk bijeen in de faciliteiten van Tenerife Top Training (T3) in het zuiden van het eiland.

ID
me-quote-e9b1fd5a-1beb-49f2-81af-8e4abd519517
Cita

"We trainen op de Canarische Eilanden omdat het een prachtige plek is vanwege het klimaat.

Autor

Claudio Rosetto, coach van de Italiaanse zwemploeg.

Alineación texto
Centro
Contenido

duidelijk over: "We trainen op de Canarische Eilanden omdat het een prachtige plek is vanwege het klimaat. Tenerife is het eiland van de eeuwige lente en het weer is hier altijd geweldig (warm, maar niet te heet). Terwijl het in Italië meestal erg koud is, kun je hier buiten zwemmen en zonnen. De jongens vinden hier meer rust en voelen zich opperbest".

Imagen
Contenido

Ze kwamen bijeen in dit centrum om uit te rusten van hun deelname aan de WK Boedapest 2022, waar ze de lat opnieuw wat hoger legden door de Verenigde Staten te verslaan en het hoogste aantal medailles voor de nationale selectie in de geschiedenis te winnen. 

Het goud op de 4x100 m wisselslag en het brons op de 4x100 m vrije slagwaren voor Alessandro Miressi, die bovendien Europees en wereldkampioen in Moskou werd. Hij is een fan van de eilanden en bezoekt ze regelmatig. Na een eerste bezoek aan Gran Canaria in 2017 heeft de topzwemmer in 2018, 2019 en 2022 in het Tenerife Top Training-centrum getraind. "Het is een prachtige plek om te trainen, want het is mooi, het is rustig en het zijn mooie faciliteiten, een perfecte plek voor zwemmers omdat we hier de juiste omstandigheden vinden om te zwemmen met lekker warm weer," zegt hij. 

 

Contenido

Miressi noemt ook de faciliteiten van dit gespecialiseerde sportcentrum, waar "het geweldig is om in een buitenbad en op zo'n rustige plek te zwemmen" en "het hydrodynamische kanaal is erg nuttig om verschillende dingen in ons werk uit te proberen", zegt hij. De training in het centrum heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want in Rome won hij twee gouden medailles, één op de 4x100 m vrije slag en één op de 4x100 m wisselslag, en een zilveren op de 100 meter vrije slag.

 

ID
me-quote-661f4e0a-bfa3-4fb1-879f-9340e5d9e95a
Cita

Het hydrodynamische kanaal van het Tenerife Top Training-centrum is erg nuttig om verschillende dingen in ons werk uit te proberen.

Autor

Alessandro Miressi, olympisch medaillewinnaar zwemmen.

Alineación texto
Centro
Imagen
Contenido

Federico Burdisso, tweevoudig olympisch medaillewinnaar in Tokio '20 (brons op de 200 meter vlinderslag en op de 4x100 m estafette) won ook goud in Boedapest. Hij was dit jaar voor het eerst op de Canarische Eilanden en benadrukt het "weer dat altijd goed is en de trainingsfaciliteiten". Burdisso: "Hier vind je alles wat je nodig hebt om te trainen. Het is een heel bijzondere plek voor professionele zwemmers". 

ID
me-quote-08c91740-e0fe-4634-b210-ea9cd49e5fc0
Cita

Op de Canarische Eilanden vind je alles wat je nodig hebt om te trainen. Het is een heel bijzondere plek voor professionele zwemmers".

Autor

Federico Burdisso, olympisch medaillewinnaar zwemmen.

Alineación texto
Centro
Imagen
Contenido

Het wereldrecord in de Hongaarse hoofdstad was voor Thomas Ceccon, met goud op de 100 m rugslag, goud op de 4x100 m wisselslag en brons op de 4x100 m vrije slag. De 21-jarige zwemmer bereidde zich in T3 voor met een duidelijk idee: "om in de laatste wedstrijd van het seizoen de best mogelijke resultaten te behalen, want dan zwemmen we thuis." En dat deed hij. De zwemmer won voor Italië goud op de 50 m vlinderslag, 100 m rugslag, 4 x 100 m vrije slag en 4 x 100 m wisselslag en twee keer zilver op de 50 m rugslag en 4 x 100 m wisselslag gemengd. "Dit is een ongelooflijke plek, met zijn 50-meter en 25-meter bad, en een hydrodynamisch kanaal dat je niet op veel plaatsen vindt", zei hij tijdens zijn bezoek. 

 

ID
me-quote-8b42198b-dc21-412f-a502-ab2c400b36f8
Cita

In Tenerife trainen we om in de laatste wedstrijd van het seizoen de best mogelijke resultaten te behalen.

Autor

Thomas Ceccon, olympisch medaillewinnaar zwemmen.

Alineación texto
Centro
Imagen
Contenido

Naast het bevoorrechte klimaat, de faciliteiten van topniveau en de goede verbindingen met talloze mogelijkheden, bewijzen ervaringen zoals die van deze zwemmers eens te meer dat de Canarische Eilanden een perfecte bestemming is om op het hoogste niveau te trainen en te presteren.