LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
16-Januari-2022

HALLO!


Op de Canarische Eilanden werken we er hard aan dat u ons elke dag kunt bezoeken in optimale veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsomstandigheden. We vermelden ook dat momenteel meer dan 76.5% van de bevolking tegen COVID-19 gevaccineerd is, wat boven het Europese gemiddelde ligt. 

Komt u binnenkort op vakantie naar de eilanden, dan vindt u hier interessante informatie. 

11. TOELATINGSVOORWAARDEN VOOR SPANJE (en de Canarische Eilanden):

U kunt de Canarische Eilanden bezoeken als u afkomstig bent uit de Europese Unie, uit een land van de Schengenzone of uit een derde land waarmee Spanje een wederkerigheidsovereenkomst heeft gesloten betreffende de toelating van reizigers..

Het is van essentieel belang dat u de voorwaarden van uw touroperator of luchtvaartmaatschappij raadpleegt voordat u naar de Canarische Eilanden reist.

1.1 NIEUWE. ALS U VANUIT EEN LAND MET EEN HOOG RISICO* BINNEN DE EU EN DE SCHENGENZONE REIST

 * Hieronder worden verstaan die landen waarin een aanzienlijke verslechtering van de epidemiologische situatie is geconstateerd of waarin varianten van bijzonder belang zijn geïdentificeerd. U kunt dit hier raadplegen.

 1.  Controleformulier. Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control). Alleen digitale formulieren worden aanvaard, geen papieren. Voor een cruise moet u dit formulier invullen.
 2.  COVID-19 actieve-infectiediagnosetest met negatieve uitslag, ongeacht uw vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 48 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen.

1.2 ALS U VANUIT EEN RISICOLAND* BINNEN DE EU EN DE SCHENGENZONE REIST

 * Hieronder worden verstaan de landen vermeld op deze lijst.

 Controleformulier. Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control). Alleen digitale formulieren worden aanvaard, geen papieren. Voor een cruise moet u dit formulier invullen.

en één van de volgende vereisten voor personen ouder dan 12 jaar:

a)  Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema.

b)  COVID-19 actieve-infectiediagnosetest met negatieve uitslag. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 48 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen.

c)  Herstelcertificaat waaruit blijkt dat de houder genezen is van COVID-19 en dat ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) is afgegeven. Dit certificaat is 180 dagen geldig.

 

In uitzonderlijke gevallen en bij wijze van steekproef kan van bepaalde passagiers worden verlangd dat zij binnen 48 uur na aankomst een diagnostische test op actieve besmetting met COVID-19 ondergaan, waarvan het resultaat aan de gezondheidsdienst op de luchthaven moet worden meegedeeld via het daartoe aangewezen kanaal.

 

 1.3 ALS U VANUIT LANDEN MET EEN LAAG RISICO BINNEN DE EU EN SCHENGEN REIST

 Controleformulier. Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control). Alleen digitale formulieren worden aanvaard, geen papieren.

Voor een cruise moet u dit formulier invullen.

 

1.4 ALS U VANUIT DERDE LANDEN REIST

De reizigers moeten aan de volgende eisen voldoen:

 1.  Controleformulier. Het wordt aanbevolen het formulier digitaal in te vullen en alle benodigde documenten mee te nemen om de controle op de luchthaven te bespoedigen (fast control). Alleen digitale formulieren worden aanvaard, geen papieren. Voor een cruise moet u dit formulier invullen.
 2. Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema. Begeleidende minderjarigen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld. Personen die in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland wonen en rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk komen, moeten bij aankomst in Spanje in het bezit zijn van een inentingscertificaat.
 3.  Bovendien is een diagnostische COVID-19-infectietest verplicht, ongeacht vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad, uitsluitend voor reizigers uit derde landen met een hoog risico. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 48 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen. U kunt hier controleren of uw land een hoog risico heeft.

 Derde landen die niet als risicolanden worden beschouwd, zijn uitgesloten van deze verordening en hiervoor gelden de toegangsvoorwaarden voor EU- en Schengenlanden die als risicolanden worden beschouwd (zie punt 1.2). Raadpleeg hier

1.5 ALS U BINNEN HET NATIONALE GRONDGEBIED REIST 

Reizigers ouder dan 12 jaar en 3 maanden moeten aan slechts één van de volgende eisen voldoen:

 1. Certificaat van inenting tegen COVID-19 met volledig vaccinatieschema. Begeleidende minderjarigen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld.
 2. COVID-19 actieve-infectiediagnosetest met negatieve uitslag, ongeacht uw vaccinatiestatus of het feit de ziekte eerder te hebben gehad. Geaccepteerd worden een antigeentest die ten minste 48 uur vóór aankomst in Spanje is afgenomen, en een NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) die ten minste 72 uur vóór e aankomst in Spanje is afgenomen.
 3. Herstelcertificaat waaruit blijkt dat de houder genezen is van COVID-19 en dat ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA, LAMP) is afgegeven. Dit certificaat is 180 dagen geldig.

2UITZONDERLIJKE SITUATIE OP SOMMIGE EILANDEN

 

  NOODNIVEAU 1 NOODNIVEAU 2 NOODNIVEAU 3 NOODNIVEAU 4
Tenerife    10.01-20.01
Gran Canaria  06.01-20.01  
Lanzarote  10.01-20.01 
Fuerteventura  06.01- 20.01 
La Palma 
  10.01-20.01 
La Gomera  06.01-20.01  
El Hierro  06.01- 20.01  
La Graciosa   10.01-20.01 

 

Tijdens hun verblijf moeten toersiten de maatregelen in acht nemen die van toepassing zijn voor elk noodniveau, zoals samengevat in de onderstaande tabel:

 NOODNIVEAU 1NOODNIVEAU 2NOODNIVEAU 3NOODNIVEAU 4
SAMENKOMSTEN VAN NIET-HUISGENOTENMaximaal 12 personenMaximaal 8 personenMaximaal6 personenMaximaal 4 personen
HORECA12 personen per tafel buiten, 6 personen per tafel binnen8 personen per tafel buiten, 4 personen per tafel binnen6 personen per tafel buiten, 4 personen per tafel binnen6 personen per tafel buiten, 4 personen per tafel binnen
SPORTSCHOLEN75% van de capaciteit50% van de capaciteit55% van de capaciteit33% van de capaciteit
OPENBAAR VERVOER (MEER DAN 9 ZITPLAATSEN)100% van de capaciteit100% van de capaciteit100% van de capaciteit75% van de capaciteit
CULTURELE EVENEMENTEN75% van de capaciteit55% van de capaciteit55% van de capaciteit55% van de capaciteit
NACHTLEVENSluit om 04:00 uurSluit om 03:00 uurSluit om 02:00 uurSluit om 01:00 uur
SPA’S EN HYDROMASSAGECENTRA75% van de capaciteit75% van de capaciteit50% van de capaciteitGesloten
OPENLUCHTZWEMBADEN75% van de capaciteit50% van de capaciteit33% van de capaciteit33% van de capaciteit
STRANDEN100% van de capaciteit75% van de capaciteit50% van de capaciteit50% van de capaciteit
HANDELSZAKEN EN DIENSTENOpen lucht 100% en binnen 75% van de capaciteitOpen lucht 75% en binnen 50% van de capaciteitOpen lucht 50% en binnen 33% van de capaciteitOpen lucht 50% en binnen 33% van de capaciteit
SPEELTUINEN IN DE STADOpenOpenOpenGesloten
 • NOODNIVEAU 3 en 4: 

Voor de toegang tot de volgende instellingen, ongeacht of het een buiten- of binnenruimte betreft, wordt u verzocht een covidcertificaat (volledig vaccinatieschema, test- of herstelcertificaat) te tonen:
-Hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden met een capaciteit van meer dan 30 personen.
-Evenementen, vieringen en voorstellingen met meer dan 500 aanwezigen.
-Bioscopen, theaters en dergelijke met een capaciteit van meer dan 30 bezoekers.
-Sportscholen en soortgelijke centra.
-Instellingen en centra voor gezondheidszorg en sociale zorg m.b.t. bezoek en begeleiding van patiënten.

 

 

3Ik heb twijfels over de tests:

Ik woon op de Canarische Eilanden, moet ik een negatief testresultaat voorleggen om in toeristische accomodaties op de Canarische Eilanden te verblijven?

Nee. U moet uw hoedanigheid van inwoner van de Canarische Eilanden aantonen en op eigen verantwoordelijkheid verklaren dat u de Canarische Eilanden niet hebt verlaten in de 15 dagen vóór aankomst in het logies en dat u in die periode geen symptomen hebt vertoond die compatibel zijn met COVID-19.

Ik ga een lange periode doorbrengen op de eilanden, heb ik telkens een test nodig wanneer ik van verblijfplaats verander?

Nee, u hoeft alleen via uw reisdocument te bewijzen dat u de test 72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden hebt gedaan. Als er 15 dagen zijn verstreken sinds uw aankomst, moet u een verantwoordelijke verklaring overleggen waarin staat dat u in de afgelopen 15 dagen geen COVOD-19 symptomen heeft gehad.

Is een test ook verplicht bij vertrek uit de Canarische Eilanden? 
Nee, maar het is mogelijk dat land het vereist. We raden u aan steeds de voorwaarden en aanbevelingen van uw land van herkomst te raadplegen. 

Kan ik voordat ik vertrek een test doen op de eilanden?
Uiteraard, de Canarische Eilanden beschikken over eerste klas gezondheidsvoorzieningen. Uw verblijf kan u informatie verstrekken of de dichtstbijzijnde plaats waar u een erkende diagnosetest kunt laten doen. In ieder geval delen we u de erkende centra van de Canarische Eilanden mee waar u zich kunt laten testen.

 

4Welke veiligheidsmaatregelen gelden er in de luchthaven en/of het vliegtuig?

Denk eraan dat u in de luchthaven en tijdens de hele vlucht verplicht een mondmasker moet gebruiken en alle veiligheidsmaatregelen moet naleven die zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthavenautoriteiten opleggen.

We raden u aan om indien mogelijk online in te checken om onnodige formaliteiten in de luchthaven te vermijden. Denk eraan dat veel luchtvaartmaatschappijen geen handbagage toestaan in het vliegtuig, behalve een handtas voor persoonlijk gebruik die onder de stoel past.

5Kan ik vrij tussen de eilanden reizen?

Uiteraard, een van de grote voordelen van een bezoek aan de Canarische Eilanden is dat u verscheidene eilanden tijdens één bezoek kunt ontdekken. De eilanden verschillen onderling enorm, waardoor uw reis veel verrijkender en interessant wordt.

Momenteel is reizen tussen de eilanden volledig terug mogelijk en zijn er dagelijkse verbindingen om probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter en Canaryfly zijn de luchtvaartmaatschappijen waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred Olsen, Armas, Biosfera Express en Líneas Romero de rederijen.

6Wat moet ik weten voordat ik aankom op de Canarische Eilanden? Veiligheidsmaatregelen.

Daarom is het verplicht de meldingsapp voor besmettingen RadarCOVID op uw mobiele telefoon te downloaden, beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android. U krijgt dan meldingen over het COVID-19 blootstellingsrisico afhankelijk van waar u zich bevindt. 

Bovendien moet u op de hoogte zijn van de voornaamste maatregelen die van toepassing zijn om uw welzijn te waarborgen.

 

Algemene maatregelen:.

 • Op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen: verplicht gebruik van een mondmasker ongeacht de veiligheidsafstand tussen personen van 1,5 meter.
 • Veiligheidsafstand tussen personen (vastgesteld op 1,5 meter).
 • Verhoogd gebruik van individuele hygiënemiddelen (zeep en handgel).
 • Geschikte reiniging en ontsmetting in alle zaken en van alle materialen die gebruikt worden voor activiteiten (vooral in toiletten en gelijkaardige zones voor gemeenschappelijk gebruik).

 

Specifieke maatregelen:

 • Op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen: Bovendien is het verboden te roken of apparaten te gebruiken om tabak in te ademen indien het onmogelijk is om een afstand van 2 meter te waarborgen. Roken op de openbare weg is verboden.
 • Openbaar en/of gezamenlijk vervoer. Verplicht gebruik van een mondmasker voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar, behalve in het geval van handicap of ademhalingsaandoening. Op toeristische bussen worden zitplaatsen toegewezen.
 • Toeristische accommodaties. In gemeenschappelijke ruimtes wordt het aantal aanwezige personen beperkt op basis van de vereiste sociale afstand, ook bij animatieactiviteiten en groepslessen. U kunt ofwel cateringdiensten tegenkomen waarbij individueel voor u wordt opgediend, ofwel selfservice waarbij er scheidingsschermen staan op de toonbanken.
 • Actief toerisme. Activiteiten van actief toerisme in de openlucht houden weinig risico's in en mogen doorgaans worden georganiseerd in beperkte groepen. Het is echter niet toegestaan om persoonlijk sportmateriaal te delen en er gelden specifieke schoonmaak- en ontsmettingsprotocollen. 

7Welke persoonlijke beschermingsmaatregelen moet ik treffen om besmettingen te voorkomen?

De Regering van de Canarische Eilanden raadt alle burgers aan om de volgende persoonlijke beschermingsmaatregelen te treffen:

 • Regelmatig handen wassen met water en zeep, of handgel.
 • Bij het hoesten of niezen, mond en neus afdekken met wegwerpzakdoek en deze in de vuilnisbak gooien.
 • Een sociale afstand bewaren van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen).

Aanbevolen wordt het aantal personen in alle mogelijke groepen of vergaderingen van personen die niet samenwonen in privéruimtes te beperken tot maximaal 10, ook al kan de veiligheidsafstand worden gewaarborgd.

8Wat moet ik doen in het geval van symptomen tijdens mijn verblijf op de Canarische Eilanden? COVID-bijdstandsverzekering.

Als u symptomen vertoont zoals hoesten, koorts, ademnood of algemeen onbehagen, isoleer uzelf dan in uw verblijfplaats en bel naar het nummer 900 112 061  om u te oriënteren en door te verwijzen naar het overeenkomstige medische centrum.  +34 922 842 279 en +34 928 846 579 internationale gesprekken.

Denk eraan dat u in de medische centra van de eilanden een mondmasker moet dragen en moet vermijden dat u oppervlakken met uw handen aanraakt.

Bovendien, aangezien uw gezondheid en welzijn het allerbelangrijkste is, bieden we u op de Canarische Eilanden kosteloos een polis van AXA aan om de kosten met betrekking tot COVID-19te dekken, als u zelf geen ziekteverzekering hebt. Raadpleeg de volledige dekking door hier te klikken.

Hygiënische aanbevelingen

Lavamanos

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel

Toallitas

Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak

Distancia de seguridad

Bewaar een sociale afstand van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)

Barbijo

Op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen: verplicht gebruik van een mondmasker ongeacht de veiligheidsafstand tussen personen van 1,5 meter.

Als u tijdens uw verblijf op de Canarische Eilanden symptomen van COVID-19 krijgt:

900 112 061(Alleen voor oproepen binnen Spaans grondgebied, voor symptomen van COVID-19). +34 922 842 279 en +34 928 846 579 internationale gesprekken

Fiebre

Koorts

Tos

Hoesten

Falta de aire

Luchtwegklachten