LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
18-Juni-2021

HALLO!

We hebben hard gewerkt aan de heropening van deze bestemming zodat u ons kunt bezoeken in optimale veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsomstandigheden.


Op de Canarische Eilanden werken we er hard aan dat u ons elke dag kunt bezoeken in optimale veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsomstandigheden. Momenteel hebben we het laagste besmettingscijfer van Spanje.

Komt u binnenkort op vakantie naar de eilanden, dan vindt u hier interessante informatie. 

1Wie mag naar de Canarische Eilanden vliegen?

De Canarische Eilanden bezoeken mag, op voorwaarde dat u reist vanuit de Europese Unie, de Schengen-zone of een derde land waarmee Spanje wederzijdse overeenkomsten heeft wat betreft de toelating van reizigers. Het gaat om VK, Australië, China, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Thailand, Singapore Israel en Jäpan. Vanaf 7 juni mag je voor toerisme uit andere dan hier genoemde landen reizen als je in het bezit bent van een vaccinatiebewijs.

Om uw terugkeer te plannen, raden we u aan steeds de voorwaarden en aanbevelingen van uw land van herkomst te raadplegen.

2Moet ik bijzondere formaliteiten vervullen voordat ik naar de Canarische Eilanden reis?

Alle mensen die naar de Canarische Eilanden komen om van hun vakantie te genieten, zullen een gezondheidscheck moeten doorstaan. Deze check is afhankelijk van de situatie waarin u zich bevindt:

Als u vanuit een risicogebied buiten Spanje reist:

  • Gezondheidscontroleformulier (FCS Form) dat u vóór uw reis naar de Canarische Eilanden elektronisch moet invullen en ondertekenen.

  • Sanitaire controle op de luchthaven bestaande uit het meten van de temperatuur (met koorts wordt een lichaamstemperatuur gelijk aan of hoger dan 37,5 ° C) en visuele verificatie van de afwezigheid van symptomen.

  • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld
  • Er zijn speciale voorwaarden voor toegang tot officiële toeristische accommodatie (zie punt 3)

  • Personen ouder dan 12 jaar moeten aan een van de volgende vereisten voldoen:

  1. Vaccinatiecertificaat waaruit blijkt dat de houder een COVID-19-vaccin heeft gekregen. Dit dient een volledige vaccinatie te zijn, waarbij de laatste dosis ten minste 14 dagen vóór het begin van de reis naar Spanje moet zijn toegediend. De vaccins die door de Europese Unie (Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de WHO) voor commercialisering is goedgekeurd, worden geaccepteerd.

   2. Certificaat met een negatief testresultaat van een door de houder uitgevoerde diagnostische COVID-19-test op actieve infecties. Geldig zijn antigeen- en NAAT-testen (PCR, TMA, LAMP) die maximaal 48 uur vóór aankomst in Spanje zijn afgenomen. 

  3. Certificaat ter bevestiging dat de houder hersteld is van COVID-19, afgegeven ten minste 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test (PCR, TMA, LAMP). Dit certificaat is 180 dagen geldig. 

Als u vanuit een gebied met een laag risico buiten Spanje reist:

 • Gezondheidscontroleformulier (FCS form) dat u vóór uw reis naar de Canarische Eilanden elektronisch moet invullen en ondertekenen. 

 • Sanitaire controle op de luchthaven bestaande uit het meten van de temperatuur (met koorts wordt een lichaamstemperatuur gelijk aan of hoger dan 37,5 ° C) en visuele verificatie van de afwezigheid van symptomen.

 • Er zijn speciale voorwaarden voor toegang tot officiële toeristische accommodatie (zie punt 3)

  Als u vanuit een andere Spaanse autonome gemeenschap reist:

 • Actieve COVID-19-besmettingstest met negatief resultaat, hoogstens 72 uur vóór aankomst op de Canarische Eilanden afgenomen. Verplicht. 
 • De geaccepteerde tests zijn PCR (COVID-19 RT-PCR), Transcription Mediated Amplification (TMA). Wordt ook goedgekeurd snelle tests voor de detectie van SARS-CoV-2-antigenen met een specificiteit van meer dan 97% en een gevoeligheid van meer dan 80%, volgens hun overeenkomstige homologatie.
 • Er zijn speciale voorwaarden voor toegang tot officiële toeristische accommodatie (zie punt 3)

  De volgende reizigers hoeven geen test te overleggen:
 • Kinderen jonger dan 6 jaar 
 • Doorgaande passagiers in een haven of luchthaven op de Canarische Eilanden met als eindbestemming een ander land of een andere plaats op het nationale grondgebied.
 • Passagiers die kunnen aantonen dat ze minder dan 72 uur vóór aankomst buiten de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden hebben verbleven, ongeacht hun verblijfplaats.
 • Passagiers die in het bezit zijn van het officiële document waaruit blijkt dat zij het volledige vaccinatieschema hebben ontvangen binnen de 8 maanden voorafgaand aan de reis, of ten minste één dosis van een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd vaccin tegen COVID-19 - in dit tweede geval meer dan 15 dagen voorafgaand aan de reis - binnen de vier maanden voorafgaand aan de reis. In het officiële document waaruit de vaccinatie blijkt, moeten het ontvangen vaccin, het aantal doses en de datum waarop elke dosis is toegediend, staan vermeld.
 • Passagiers die door middel van een officieel medisch attest of een openbaar document bevestigen dat zij de ziekte minder dan 6 maanden geleden hebben gehad.

Als u tussen de eilanden reist: 

Momenteel is reizen tussen de eilanden volledig terug mogelijk en zijn er dagelijkse verbindingen om probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter en Canaryfly zijn de luchtvaartmaatschappijen waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred OlsenArmasBiosfera Express en Líneas Romero de rederijen.

3Voorwaarden voor toegang tot gereguleerde toeristische accommodatie.

De gebruikers moeten aan een van de volgende eisen voldoen:

 • Diagnostische test van actieve infectie door COVID-19 met negatief resultaat, uitgevoerd in de 72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden. (PCR, TMA,of antigenen )
 • Reizigers die in het bezit zijn van het officiële document waaruit blijkt dat zij de volledige vaccinatie hebben ontvangen in de periode van acht maanden voorafgaand aan de reis, of ten minste één dosis van een door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurd vaccin tegen COVID-19 - in dit tweede geval meer dan 15 dagen vóór de reis - binnen de periode van vier maanden voorafgaand aan de reis. 
 • Reizigers die aan de hand van een officieel medisch attest of een openbaar document kunnen aantonen dat zij minder dan 6 maanden geleden de ziekte hebben gehad.

Hiervan vrijgesteld zijn:

a) Kinderen jonger dan 6 jaar

b) Personen die kunnen aantonen dat zij op de Canarische Eilanden woonachtig zijn en die onder hun verantwoordelijkheid verklaren dat zij hun grondgebied in de 15 dagen voorafgaand aan hun aankomst in het etablissement niet hebben verlaten en dat zij in die periode geen symptomen hebben gehad die met COVID-19 gepaard gaan.

c) Personen, ongeacht hun verblijfplaats, die kunnen aantonen dat zij gedurende een periode van minder dan 72 uur vóór hun aankomst buiten de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden zijn geweest en gedurende de 15 dagen voorafgaand aan de genoemde periode van afwezigheid van minder dan 72 uur op het grondgebied van de Autonome Gemeenschap van de Canarische Eilanden hebben verbleven, en die bovendien onder hun verantwoordelijkheid verklaren dat zij gedurende deze periode geen symptomen hebben gehad die met COVID-19 gepaard gaan.

In elk geval moet u verplicht de voorwaarden van uw touroperator of luchtvaartmaatschappij raadplegen voordat u naar de Canarische Eilanden reist.

4UITZONDERLIJKE SITUATIE OP SOMMIGE EILANDEN

Tot 24/06/2021 

 

NOODNIVEAU 1

NOODNIVEAU 2

NOODNIVEAU 3

NOODNIVEAU 4

Tenerife

 

x

 

 

Gran Canaria

 x

 

 

 

Lanzarote

 

 x

 

 

Fuerteventura

  x

 

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 x

 

 

 

La Graciosa

 

 x

 

 

 

Tijdens hun verblijf moeten toersiten de maatregelen in acht nemen die van toepassing zijn voor elk noodniveau, zoals samengevat in de onderstaande tabel:

 

NOODNIVEAU 1

NOODNIVEAU 2

NOODNIVEAU 3

 

NOODNIVEAU 4

BEPERKINGEN OP IN- EN UITREIS

VOOR HET EILAND

NEE 

NEE

NEE

NEE

BEPERKTE NACHTELIJKE MOBILITEIT

NEE 

 

NEE

 

NEE

NEE

BIJEENKOMSTEN

TUSSEN NIET-SAMENWONENDEN

Maximaal 10 personen

Maximaal 6 personen

Enkel in horeca en

maximaal 4 personen

 

Maximaal 2 personen

HORECA

Sluiting om 02.00u

maximaal 10 tafelgenoten

Sluiting om 24.00u

maximaal 6 tafelgenoten

 

Alleen terras 50% capaciteit en

tot 23.00u

 

Sluiting om 18.00u

 

SPORTVOORZIENINGEN

Geopend,

groepen van maximaal 6

Geopend,

groepen van maximaal 4

Gesloten

 

Gesloten

OPENBAAR VERVOER

Normale werking

50% capaciteit

50% capaciteit

 50% capaciteit

MARKTEN

Alleen in de openlucht

Verboden

Verboden

Verboden

VOLKSEVENEMENTEN

Verboden

Verboden

Verboden

Verboden

UITGAANSLEVEN

Verboden

Verboden

Verboden

Verboden

  

5Ik heb twijfels over de tests:

Ik woon op de Canarische Eilanden, moet ik een negatief testresultaat voorleggen om in toeristische accomodaties op de Canarische Eilanden te verblijven?

Nee. U moet uw hoedanigheid van inwoner van de Canarische Eilanden aantonen en op eigen verantwoordelijkheid verklaren dat u de Canarische Eilanden niet hebt verlaten in de 15 dagen vóór aankomst in het logies en dat u in die periode geen symptomen hebt vertoond die compatibel zijn met COVID-19.

Ik ga een lange periode doorbrengen op de eilanden, heb ik telkens een test nodig wanneer ik van verblijfplaats verander?

Nee, u hoeft alleen via uw reisdocument te bewijzen dat u de test 72 uur voor aankomst op de Canarische Eilanden hebt gedaan. Als er 15 dagen zijn verstreken sinds uw aankomst, moet u een verantwoordelijke verklaring overleggen waarin staat dat u in de afgelopen 15 dagen geen COVOD-19 symptomen heeft gehad.

Is een test ook verplicht bij vertrek uit de Canarische Eilanden? 
Nee, maar het is mogelijk dat land het vereist. We raden u aan steeds de voorwaarden en aanbevelingen van uw land van herkomst te raadplegen. 

Kan ik voordat ik vertrek een test doen op de eilanden?
Uiteraard, de Canarische Eilanden beschikken over eerste klas gezondheidsvoorzieningen. Uw verblijf kan u informatie verstrekken of de dichtstbijzijnde plaats waar u een erkende diagnosetest kunt laten doen. In ieder geval delen we u de erkende centra van de Canarische Eilanden mee waar u zich kunt laten testen.

 

6Welke veiligheidsmaatregelen gelden er in de luchthaven en/of het vliegtuig?

Denk eraan dat u in de luchthaven en tijdens de hele vlucht verplicht een mondmasker moet gebruiken en alle veiligheidsmaatregelen moet naleven die zowel de luchtvaartmaatschappij als de luchthavenautoriteiten opleggen.

We raden u aan om indien mogelijk online in te checken om onnodige formaliteiten in de luchthaven te vermijden. Denk eraan dat veel luchtvaartmaatschappijen geen handbagage toestaan in het vliegtuig, behalve een handtas voor persoonlijk gebruik die onder de stoel past.

7Kan ik vrij tussen de eilanden reizen?

Uiteraard, een van de grote voordelen van een bezoek aan de Canarische Eilanden is dat u verscheidene eilanden tijdens één bezoek kunt ontdekken. De eilanden verschillen onderling enorm, waardoor uw reis veel verrijkender en interessant wordt.

Momenteel is reizen tussen de eilanden volledig terug mogelijk en zijn er dagelijkse verbindingen om probleemloos van het ene eiland naar het andere te reizen, zowel met het vliegtuig als met de boot. Binter en Canaryfly zijn de luchtvaartmaatschappijen waarmee u tussen eilanden kunt reizen en Fred Olsen, Armas, Biosfera Express en Líneas Romero de rederijen.

8Wat moet ik weten voordat ik aankom op de Canarische Eilanden? Veiligheidsmaatregelen.

Daarom is het verplicht de meldingsapp voor besmettingen RadarCOVID op uw mobiele telefoon te downloaden, beschikbaar voor zowel iPhone als voor Android. U krijgt dan meldingen over het COVID-19 blootstellingsrisico afhankelijk van waar u zich bevindt. 

Bovendien moet u op de hoogte zijn van de voornaamste maatregelen die van toepassing zijn om uw welzijn te waarborgen.

 

Algemene maatregelen:

 • Verplicht gebruik van een mondmasker voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen, behalve bij het beoefenen van sport, bij het eten en drinken en/of in het geval van handicap of ademhalingsaandoening.
 • Veiligheidsafstand tussen personen (vastgesteld op 1,5 meter).
 • Verhoogd gebruik van individuele hygiënemiddelen (zeep en handgel).
 • Geschikte reiniging en ontsmetting in alle zaken en van alle materialen die gebruikt worden voor activiteiten (vooral in toiletten en gelijkaardige zones voor gemeenschappelijk gebruik).

 

Specifieke maatregelen:

 • Op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen: verplicht gebruik van een mondmasker ongeacht de veiligheidsafstand tussen personen van 1,5 meter. Bovendien is het verboden te roken of apparaten te gebruiken om tabak in te ademen indien het onmogelijk is om een afstand van 2 meter te waarborgen. Roken op de openbare weg is verboden.
 • Openbaar en/of gezamenlijk vervoer. Verplicht gebruik van een mondmasker voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar, behalve in het geval van handicap of ademhalingsaandoening. Op toeristische bussen worden zitplaatsen toegewezen.
 • Toeristische accommodaties. In gemeenschappelijke ruimtes wordt het aantal aanwezige personen beperkt op basis van de vereiste sociale afstand, ook bij animatieactiviteiten en groepslessen. U kunt ofwel cateringdiensten tegenkomen waarbij individueel voor u wordt opgediend, ofwel selfservice waarbij er scheidingsschermen staan op de toonbanken.
 • Stranden, zwembaden en andere natuuromgevingen. Verplicht gebruik van een mondmasker aan de toegang tot stranden en zwembaden, bij verplaatsingen en wandelingen. Een mondmasker is alleen niet verplicht om te zwemmen en wanneer u op een bepaalde plaats zonder zich te verplaatsen en u de aanbevolen veiligheidsafstand houdt.
 • Actief toerisme. Activiteiten van actief toerisme in de openlucht houden weinig risico's in en mogen doorgaans worden georganiseerd in beperkte groepen. Het is echter niet toegestaan om persoonlijk sportmateriaal te delen en er gelden specifieke schoonmaak- en ontsmettingsprotocollen. 

9Welke persoonlijke beschermingsmaatregelen moet ik treffen om besmettingen te voorkomen?

De Regering van de Canarische Eilanden raadt alle burgers aan om de volgende persoonlijke beschermingsmaatregelen te treffen:

 • Regelmatig handen wassen met water en zeep, of handgel.
 • Bij het hoesten of niezen, mond en neus afdekken met wegwerpzakdoek en deze in de vuilnisbak gooien.
 • Een sociale afstand bewaren van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen).
 • Het gebruik van een mondmasker is verplicht op de openbare weg, op niet-afgesloten en op afgesloten openbaar toegankelijke ruimtes.

Aanbevolen wordt het aantal personen in alle mogelijke groepen of vergaderingen van personen die niet samenwonen in privéruimtes te beperken tot maximaal 10, ook al kan de veiligheidsafstand worden gewaarborgd.

10Wat moet ik doen in het geval van symptomen tijdens mijn verblijf op de Canarische Eilanden? COVID-bijdstandsverzekering.

Als u symptomen vertoont zoals hoesten, koorts, ademnood of algemeen onbehagen, isoleer uzelf dan in uw verblijfplaats en bel naar het nummer 900 112 061  om u te oriënteren en door te verwijzen naar het overeenkomstige medische centrum.

Denk eraan dat u in de medische centra van de eilanden een mondmasker moet dragen en moet vermijden dat u oppervlakken met uw handen aanraakt.

Bovendien, aangezien uw gezondheid en welzijn het allerbelangrijkste is, bieden we u op de Canarische Eilanden kosteloos een polis van AXA aan om de kosten met betrekking tot COVID-19te dekken, als u zelf geen ziekteverzekering hebt. Raadpleeg de volledige dekking door hier te klikken.

Hygiënische aanbevelingen

Lavamanos

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel

Toallitas

Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak

Distancia de seguridad

Bewaar een sociale afstand van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)

Barbijo

Het gebruik van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer, op de openbare weg, op niet-afgesloten en afgesloten openbaar toegankelijke plaatsen, ongeacht de sociale minimumafstand van 1,5 meter

Bel in geval van symptomen naar het nummer:

900 112 061

Fiebre

Koorts

Tos

Hoesten

Falta de aire

Luchtwegklachten