Caserío El Palmar

El Palmar

El Palmar is gelegen in het noordwesten van Tenerife, in de vruchtbare vallei van waaruit het zijn naam ontleent. Je zou kunnen zeggen dat het dorp de 'hoofdstad' is van de Teno Ruraal Park en vanaf daar kun je gaan in de oude bossen van Monte del Agua of de hoge kliffen van Baracán of Talavera bestijgen. Zijn economie draait om de landbouw en handwerk in rotan en palmblad. Het is niet ongewoon om in de lucht het aroma van versgemalen gofio te voelen. Het is een meel gemaakt van geroosterde granen met oorsprong in de oorspronkelijke bevoking.

Architectuur en traditie in het noordwesten van Tenerife

Het heeft niet alleen betekenis als een begin voor het verkennen van het Teno Ruraal Park: El Palmar heeft zijn eigen karakter. Zijn agrarische landschap is bezaaid met kleine boerenhuizen en restaurants met een rijk aanbod van Canarische gerechten. Het heeft belangrijke architectonische elementen zoals oude haciëndas of de kerk van Onze-Lieve-Vrouw de la Consolación. Onder zijn tradities staat Baile de las Libreas, die elk jaar wordt gehouden in eind september sedert de zeventiende eeuw.

Touristic info
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
1
9
262
10045