Zeilen op open zee

Zeilen op volle zee is in contact komen met de natuur in haar puurste staat, een unieke ervaring die met alle vijf zintuigen wordt beleefd en waarvan men in de wateren van de Canarische Eilanden met volle teugen kan genieten. Dankzij haar geografische ligging en het gunstige klimaat biedt de Canarische archipel uitzonderlijke omstandigheden voor de zeilsport, die al honderden jaren over de hele wereld bekend zijn.

46:54
Título
El mar de los Alisios
Póster
DEC TEST video
DEC TEST video
Tipo
Ancho completo
00:00
Título
Zee van Alisios
Vídeo
Póster
el mar de los alisios
el mar de los alisios
Tipo
Ancho completo
Contenido

De passaatwinden

Deze wind, die als de motor van de Atlantische Oceaan wordt beschouwd, blaast al eeuwenlang op de zeilen van de schepen en stuwt ze voort terwijl ze over de oceaan varen. De naam komt van het Latijnse woord alis, dat glad betekent, en kwalificeert het zachte en matige karakter waarmee ze regelmatig, maar zonder veel kracht waaien. Het is een ideale wind om te zeilen, zodat u kunt genieten van rustige tochten met het gezin of van uitstapjes naar extremere plaatsen waar u de snelheid kunt voelen.

Contenido

Een lange zeiltraditie

Door hun eilandkarakter hebben de Canarische Eilanden een lange zeiltraditie die honderden jaren teruggaat. De archipel is de bakermat van grote sporters en Olympische medaillewinnaars werden in haar wateren getraind dankzij de moderne en complete installaties verspreid over alle eilanden. 

Zeilklassen zoals de Finn-klasse, 470, Flying Dutchman, Soling, Tornado, Star, Laser of Latin Sailing zijn diep geworteld en hebben een lange traditie op de eilanden, dus bestaat er een ruime keuze aan scholen en gekwalificeerde instructeurs waar u uw vaardigheden kunt leren en verbeteren.
 

Título

Vanaf zee genieten van de Canarische Eilanden

Imagen
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Banner Puertos y marinas en las Islas Canarias.
Contenido

Belangrijkste evenementen 

De meeste zeilsporten die op de Canarische Eilanden worden beoefend, worden gesteund door hun respectieve federaties, waardoor sportevenementen zeer gebruikelijk zijn. Op de archipel worden evenementen georganiseerd zoals de ARC (Atlantic Rally for Cruisers), de Prinses van Asturias Trofee of verschillende nationale kampioenschappen.

Imagen
navegación - imagen tarjeta
navegación - imagen tarjeta