Windsurf op het strand van El Cabezo

Een plek met wind en extreme golven op Tenerife

In het zuiden van Tenerife, naast El Médano, ligt een populaire plek voor de meest ervaren windsurfers vanwege de extreme omstandigheden van wind en golven. Het gaat om het strand van El Cabezo, een enclave die wordt bezocht door de liefhebbers van windsurf en vereist een hoog niveau door het gevaar, vooral op de dagen met grote golven en stromingen. Deze plek is onderdeel van het mondiale windsurfcircuit van de PWA (Associatie van Professionele Windsurfers) en wordt vooral aanbevolen om ervan te genieten wanneer de passaatwinden uit het N-NO waaien.

Windsurf op een strand dat bestaat uit zand en vulkanisch rif

De linkse golf op het strand van El Cabezo is meer constant en met een betere muur dan de rechtse golf. De zeebodem bestaat uit zand en vulkanisch rif, en vanwege de rotsen die bij laagtij boven het water uitsteken, is het raadzaam van windsurf te genieten alleen bij half- of hoogtij. In de omgeving zijn er veel faciliteiten gericht op de sporters en de toeristische en ontspannen atmosfeer met surfers van El Médano zelf.

Parking
Restaurant
Localidad
El Médano

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
1
259
13
262
10045