Windsurf in Jameos del Agua

Een plek voor ervaren windsurfers op Lanzarote

De plek Jameos del Agua ligt in het noorden van Lanzarote, net onder het toeristische centrum met dezelfde naam en de Cueva de los Verdes. Het gaat om een beschermd natuurgebied van grote schoonheid en het is een plek voor de ervaren windsurfers. Jameos del Agua, waar de wind uit het NO domineert, heeft één van de beste linkse golven van het eiland: snel en lang, met holle stukken en wel tot drie meter hoogte.

Een constante wind het gehele jaar door vlakbij Jameos del Agua

De toegang tot het water is enigszins gecompliceerd, vooral bij hoogtij, want de zeebodem is van vulkanisch rotsgesteente. Alhoewel het gaat om een plek met een zeer constante wind gedurende het gehele jaar, verbeteren de omstandigheden voor het beoefenen van windsurf tussen april en september. Men kan er naartoe wandelen vanaf de parkeergelegenheid van het toeristische centrum Jameos del Agua maar ook met een jeep komen, echter alleen wanneer de directe toegang tot het strand voor de auto open is.

Localidad
Haria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
3
259
13
262
10045