Windsurf in Pozo Izquierdo

Een plaats voor windsurf met wind gedurende het gehele jaar

In het zuidoosten van Gran Canaria, vlakbij Vecindario, bevindt zich Pozo Izquierdo, met zeer regelmatige omstandigheden van wind en golven, die maken dat men er het gehele jaar van kan genieten. Alhoewel een hoog niveau wordt vereist, gaat het om een internationaal bekendstaande plaats vanwege het feit inbegrepen te zijn in het wereldwijde circuit van de PWA (Associatie van Professionele Windsurfers). De golven zijn lang en breken rechts, met wind uit het NO side on shore, die in de zomermaanden aan kracht wint.

Surfcamp, winkels en scholen voor windsurfing op Gran Canaria

Omdat bij hoog tij de golven aan de kust breken en de zeebodem bestaat uit rotsen, vereist deze plaats voorzichtigheid om het materiaal niet te beschadigen, en daarbij is het raadzaam onderkousen te dragen. Pozo Izquierdo beschikt over een veelvoud van faciliteiten, een surfcamp en winkels gespecialiseerd in windsurf, evenals het Internationale Centrum voor Windsurf. De toegang vanaf de autoweg GC-1 is eenvoudig wanneer men de afslag Vecindario-Pozo Izquierdo neemt en vanaf het oord Vecindario zelf naar de zee oversteekt.

Parking
Restaurant
Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045