LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Bodega El Lomo

Bodega El Lomo op Tenerife
Bodega El Lomo op Tenerife
Bodega El Lomo op Tenerife

Verbouwde bodega op steile hellingen

In een wijngaard van 30.000 vierkante meter in het noordoosten van Tenerife, in het schilderachtige dorpje Tegueste, ligt Bodega El Lomo. Dit moderne wijnhuis heeft o.a. een kwaliteitslaboratorium en een proeverijzaal. Naast de hal waar de wijn wordt geproduceerd, is er ook nog een speciale hal waar de wijnen in vaten rijpen. Dankzij de steile hellingen, met een hoogteverschil van 5 meter, is het mogelijk alle processen via de zwaartekracht te laten verlopen waardoor geen pompen nodig zijn die de kwaliteit van de most aantasten.

Rondleidingen en proeverijzaal

Tijdens de rondleiding ontdekt de bezoeker de gebouwen en wijngaarden van de bodega in het prachtige landschap van de omgeving. Aan het einde van de rondleiding is er een wijnproeverij met hapjes. In de bodega worden rode wijn, witte wijn, rosé en monocépagewijnen gemaakt onder het merk “El Lomo” en de Oorsprongsbenaming Tocaronte-Acentejo. De moderne en opvallende gebouwen zijn eenvoudig toegankelijk, er zijn toiletten en parkeergelegenheid. De proeverijzaal is geschikt voor 80 personen, die plaats kunnen nemen aan gezellige tafels van johannesbroodboom. Bovendien kunnen er in de bodega allerhande evenementen worden georganiseerd.

Isla Tenerife

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE
Ja

ONTDEKKEN