LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Bodegas El Grifo

Bodegas El Grifo + Bodegas in Lanzarote
Bodegas El Grifo + Bodegas in Lanzarote
Bodegas El Grifo + Bodegas in Lanzarote

Iconische wijnmakerij met museum en bibliotheek

Bodegas El Grifo, een van de tien oudste in Spanje, produceert de vlaggenschip wijn van het eiland Lanzarote sinds de late achttiende eeuw. Met een kleine familie wijngaard in vulkanische bodem en waarvan de oogst met de hand wordtgedaan, produceert ze ongeveer een half miljoen flessen per jaar met de oorsprongsbenaming Lanzarote. U kunt een bezoek brengen aan de wijngaard en een wijnmuseum. In zijn wijnbibliotheen, geopend in 1998 door de dichter José Hierro, worden meer dan vijfduizend literaire werken bewaard over oenologie.

Beperkte productie wijn met prestigieuze flessen

Gelegen in de buurt van San Bartolomé, in de centrale regio van het eiland Lanzarote, produceert Bodegas El Grifo wijnen van Malvasia rassen in drie versies: droge, semi-zoet en zoet, en Listan zwart, roze, rood, brut en Moscatel. Het produceert ook beperkte hoeveelheden van hun wijnen onder het zegel van Reserva de la Familia. Alle producten van El Grifo worden verkocht bij de bodgea winkel, waar je ook een verzameling van kunstwerken vindt in verband met de wijnwereld.

Isla Lanzarote

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE

ONTDEKKEN