LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Museo del Queso Majorero

Museo del Queso Majorero op Fuerteventura
Museo del Queso Majorero op Fuerteventura
Museo del Queso Majorero op Fuerteventura

Ontdek de veeteelt- en kaascultuur

Het Museum van de majorerokaas ligt in het complex van de Molen van Antigua, in het centrumoosten van Fuerteventura. Een ideale omgeving om de prachtige tuinen te verkennen en de ambachtswinkel met producten van de landbouw- en veeteeltsector van het eiland te bezoeken. In de toonruimte van meer dan 500 vierkante meter, met gedetailleerde toelichtingsborden in verschillende talen, kan de bezoeker de geschiedenis van de veeteelt- en kaascultuur van Fuerteventura ontdekken, met bijzondere nadruk op de majorerageit en de natuurlijke habitat ervan.

Kaasproeverijen

Het museum biedt een tocht door de evolutie van alle kaasfabrieken van Fuerteventura en de Herkomstaanduiding van de majorerokaas, met toelichting van de toegepaste technieken en het gebruikte gereedschap. Het museum is heel didactisch gestructureerd en de oppervlakte is ingedeeld in verscheidene thematische ruimtes. Naast een specifieke didactische ruimte is er ook een proefzaal voor kaasproeverijen. Het verblijf in Antigua kan worden aangevuld met een bezoek aan de kerk, waar liefhebbers van religieuze kunst kunnen genieten van een schilderij van Ánimas en een ruim aanbod aan beeldhouwwerken.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GA NAAR DE WEBSITE

ONTDEKKEN