Camino de la Faya

Van de bergen naar de kust in een wandeling van vijf uur

Gelegen in het oosten van het eiland La Palma, biedt de Camino de la Faya gelegenheid om te genieten van een panoramische wandelroute die een landschap van pijnbomen met de kust verbindt. De route kan in haar geheel worden afgelegd, maar ook gecombineerd worden met plaatselijke wandelpaden door het binnenland van het eiland. Met een lengte van veertien kilometer loopt deze route vanaf een maximale hoogte van 1530 meter tot aan zeeniveau. Onderweg zijn de diverse ecosystemen de moeite van het verkennen waard, terwijl aan het einde de zee een spectaculaire bekroning vormt.

Panoramische uitzichten over de hoofdstad van het eiland

Met zijn gemiddelde moeilijkheidsgraad is de Camino de la Faya in zo’n vijf uur af te leggen. Wanneer gekozen wordt om de weg in tegenovergestelde richting af te leggen – vanaf zeeniveau in Mazo naar de pijnboomzone van El Paso – moet er zes uur voor gerekend worden. Onderweg ziet de wandelaar inheemse plantensoorten, en vanaf het uitkijkpunt van La Faya kunt u genieten van een panoramisch vergezicht over de plaatsen Breña Alta, Breña Baja en Santa Cruz de La Palma, de hoofdstad van het eiland.

Lengte
14,4 km
Localidad
Breña Baja
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Camino de la Faya
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Refugio del Pilar - Schuilplaats van Pilar

De route begint bij de Schuilplaats van Pilar, waar ook de route van de vulkanen begint. We zijn hier op het punt waar de helling van de Oude piek (Cumbre Vieja) begint die doorloopt naar het zuiden van het eiland. We dalen af via de westkant van deze vulkaanketen die aan het begin is bedekt door een Canarisch pijnwoud.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
De rustplaats

Aan de andere kant van een tunnel van gagelbomen zien we aan de kant van de weg een bouwvallige constructie. De slechte staat van het gebouw verhult een roemrijker verleden toen deze plek bekend stond als de rustplaats. Dit was een verplichte doorgang tussen de twee zijden van het eiland waar je kon uitrusten en het nieuws kon vernemen uit alle hoeken van het eiland.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Mirador Faya - Uitkijkpunt

Vanaf dit uitkijkpunt heb je een bijzonder uitzicht over het district van Las Breñas, die zijn naam dankt aan de dichte, subtropische bossen die tegenwoordig zijn vervangen door landbouwgronden. Het uitkijkpunt biedt perfect zicht op de twee gemeenten van Las Breñas, Breña Alta en Breña Baja, met de hoofdstad Santa Cruz op de achtergrond.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Het kruis van Los Acosta

Dit kleine witte kruis bevindt zich op een van de kruispunten op de route, in het middelste traject van de gagelroute. Naast het kruis staat een kleine kom voor water, wat aan de plek een bijna magisch gevoel geeft. Het was vroeger de gewoonte om kruispunten met kruizen te markeren. Dit werd gedaan voor een belofte of ter herinnering aan iets speciaals.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Voortdurend gebruikt bos

In de laaggelegen gebieden van het bos van La Palma wordt het bos nog benut, hoewel minder dan vroeger. In de traditionele wijnbouw van het eiland worden nog rasters gemaakt van de takken uit het bos. Op houtskool koken wordt bijna niet meer gedaan; vroeger werd hiervoor houtskool uit het bos gebruikt.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Kruis in Mazo

Het feest van het kruis wordt op 3 mei gehouden Op deze feestdag worden de kruizen versierd die verspreid staan op de oude wegen van de verschillende dorpen in het oostelijke district, zoals bijvoorbeeld in Villa de Mazo. De inwoners versieren gezamenlijk de kruizen met textiel, bloemen, papier en zelfs juwelen.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Hoyo de Mazo

Het landschap van Mazo werd vormgegeven door de wijnbouw. Overal vind je hier kleine wijngaarden en in vele ervan wordt nog steeds de traditionele verbouwwijze gebruikt: op steenachtige bodem, of in kreken waar onder dikke lagen stenen naar vruchtbare grond wordt gezocht waarbij geulen worden geopend waarin de wijnranken worden gepland. Typisch van dit gebied zijn ook de vele stenen huizen met dakpannen. De meeste hiervan zijn kleine familiewijnhuizen.

Imagen
Subtítulo
Camino de la Faya - De gagelroute, La Palma
Título
Playa del Hoyo - Strand

De route eindigt aan de kust, in een klein kustplaatsje met huizen die de inwoners van Mazo gebruiken als hun vakantiehuis. Dit is de typische kust van La Palma, met basaltrotsen in de zee en een afgelegen strand waar we het uitstapje kunnen afsluiten met een duik in het water, als het weer en de zee tenminste meewerken.

Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Het is veiliger om uw huisdier aan de lijn te houden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
54784
10 13
262
10045