Mirador de Pico del Inglés

Panoramisch uitzicht op Tenerife

Dit uitzichtpunt ligt op het dak van het groene gebergte Anaga, in het noorden van het eiland Tenerife. Het is een uitstekende mogelijkheid om de camera uit te proberen. Helemaal als men foto's van 360 graden kan maken. Kijkend naar het oosten kan men op onbewolkte dagen het hele gebergte tot aan de stad Santa Cruz zien. Naar het westen, verheft zich het eiland Tenerife majestueus uit zee met de berg Teide als hoogste punt. Hiertussen in verrijzen ,met goed zicht, Gran Canaria en La Palma uit de zee.

Wandelpad door de bergen van Anaga

Als toonbeeld van eenvoud heeft dit uitzichtpunt nauwelijks infrastructuur. Het heeft een parkeerterrein, een goed aangelegd kort smal pad, dat het mogelijk maakt om eenvoudig van stroomgebied te veranderen, en het heeft nog een veel groter omheind gebied op dezelfde berg. Liefhebbers van wandelpaden mogen niet vergeten dat de PR-TF2, van Taborno naar Valleseco, precies langs de Pico del Inglés loopt, waarmee het aan de wandelliefhebbers de mogelijkheid geeft om het hart van de, voor Anaga kenmerkende, beroemde laurierbossen, binnen te wandelen.

Altitude
980 m
Landscape type
Gemengd
Beschermd gebied
Landelijk park
Hiking trails
Parking
Public transport
Localidad
Anaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
1
9
10
262
10045