Mirador de Ortuño

Een foto van de hoogste berg van Spanje

Het uitzichtpunt Ortuño is de meest populaire stop voor degenen die naar het Parque Nacional del Teide gaan of terugkomen door het bergachtige midden van Tenerife. In het bijzonder, aan het einde van de middag wanneer het uitzichtpunt een van de spectaculaire zonsondergangen cadeau geeft. De zon gaat naast de hoogste berg van Spanje onder waardoor de met dennen beboste noordhellingen van het eiland en de zee waar de hellingen in uitlopen, in rode en paarse kleurschakeringen baden. Het is een waar paradijs voor liefhebbers van fotografie.

Uitzicht op de zee van wolken op Tenerife

Op de weg TF-24, op enkele kilometers van het recreatiegebied Las Lagunetas, in het noordwesten van het eiland, verschijnt het uitzichtpunt. Het is een eenvoudige uitkijkpunt met parkeerplaatsen en informatiepanelen, omringd door dennen met een korte onderstam die het uitzicht omlijsten. De toerist bevindt zich op 1.610 meter boven zeeniveau en kan daarom een intens licht en een frisse en koude wind verwachten. En als er wolken zijn, is dat normaal gesproken niet van belang, omdat ze meestal onder het uitzicht blijven en een witte zee vormen waarop het eiland lijkt te drijven.

Altitude
1200 m
Landscape type
Gemengd
Beschermd gebied
Beschermd landschap
Hiking trails
Parking
Localidad
La Victoria de Acentejo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
1
9
10
262
10045