Mirador de Cherfe

Het meest interessante uitzicht van Teno

Vanaf het uitzichtpunt van Cherfe ontvouwt zich een panorama van 360 graden van het westelijk deel van Tenerife, met opvallende elementen zoals de hoogste berg van Spanje, de Teide. Het uitzicht van deze vulkaan is zelfs ongewoon aangezien het gaat om zijn weinig geportretteerde westkant. Voor de Teide liggen de vulkaan Chinyero en de prachtige vallei van Santiago en terwijl men draait, verschijnen de scherpe randen van de bergen van Teno, het gehucht van Masca en de eilanden van La Gomera en La Palma die zich boven de Atlantische oceaan verheffen.

Een uitkijkpunt dichtbij Masca

Het uitkijkpunt zelf wordt gevormd door twee uitkijkpunten, de een tegenover de ander, die gescheiden worden door de weg TF-346 die Masca verbindt met het dorp Santiago del Teide. De afwezigheid van faciliteiten wordt gecompenseerd door een mobiele lunchroom die drankjes en lokale levensmiddelen aanbiedt. Naast het uitkijkpunt ligt een kleine heuvel die de populairste plek geworden is om foto's te nemen van dit betoverende geheel.

Altitude
1.100 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Landelijk park
Hiking trails
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Santiago del Teide

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
1
10
262
10045