LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Mirador las Cabezadas

Una panorámica con historia aborigen
El Mirador de Las Cabezadas es un lugar privilegiado por su entorno y porque ofrece una de las mejores panorámicas de la isla de La Palma. Desde el mismo se puede admirar todo el municipio de Tijarafe –de costa a cumbre–, así como unas inigualables vistas de la Caldera de Taburiente y del Valle de Aridane. El punto más alto del mirador es la Piedra del Guanche en recuerdo de Atogmatoma, último jefe aborigen de Tijarafe. Hay dos maneras de acceder al lugar: caminado por el GR 131, desde El Time en dirección al Roque de Los Muchachos, o también en coche por la conocida como “Pista de Las Cabezadas”.
Altitude
750 m
Flora fauna interest
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
9
262
10045