Mirador del Roque de los Muchachos

Een uitzichtpunt op de top van La Palma

Het uitzichtpunt van Roque de los Muchachos staat op de top van het eiland La Palma. Het is één van de beste plekken in de wereld om naar de sterrenhemel te kijken. Aan uw voeten ligt een indrukwekkend uitzicht op een reusachtige vulkanische krater van 1.500 meter diep, die bedekt is met bomen en met vulkanische rotsen in grillige vormen. Het is erkend als nationaal park. Het is een verplicht bezoek voor wie in La Palma verblijft. Voor personen met hoogtevrees, is het raadzaam zich goed voor te bereiden op de grootsheid van het visuele spektakel.

Wandelen over de rand van de Caldera van Taburiente

Om beter te begrijpen hoe deze ontzagwekkende kloof ontstaan is op het eiland La Palma, kan men het informatiepunt van het Parque Nacional de La Caldera de Taburiente bezoeken dat bij het parkeerterrein ligt. Het is mogelijk om een gedeelte van het wandelpad GR-131 te lopen die langs de hele rand van de krater gaat indien men geschikte wandelschoenen, water en zonnebescherming meeneemt. Als er geen wolken zijn, moet men niet vergeten om een foto te nemen van Tenerife, La Gomera en El Hierro die boven de zee opdoemen.

Altitude
2.426 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Nationaal park
Hiking trails
Interpretation center
Parking
Localidad
Garafia

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
9
10
262
10045