Mirador de La Cumbrecita

Uitzichtpunt van het Parque Nacional de Taburiente

Als de krater van Taburiente een enorm door de natuur gevormd auditorium zou zijn, dan zou het uitzichtpunt La Cumbrecita de beste VIP zitplaats zijn. Dit natuurlijke uitkijkpunt ligt aan het einde van een smalle vallei die ineens stopt en het bevindt zich hangend tegenover de afgrond van de krater. Het is een indrukwekkende natuurlijke open holte met een diameter van zes en halve kilometer in het midden van het eiland La Palma. De uitzichten op deze immense vallei en zijn tientallen ravijnen, die bedekt zijn met dennen, zijn onvergetelijk.

Bekijk een waterval van wolken op La Palma

La Cumbrecita ligt in het Parque Nacional de la Caldera de Taburiente. Daarom is de toegang met de auto alleen mogelijk na het reserveren van een parkeerplaats bij het uitzichtpunt. Het is ook mogelijk om het uitstekende bezoekerscentrum El Paso te bezoeken en vanaf daar de parkeerplaats te reserveren. Op de toegangsweg kan de bezoeker magnifieke watervallen van wolken zien over de rand van de bergrug van dit eiland dat een biosfeerreservaat van Unesco is. Vanaf het uitzichtpunt vertrekken verschillende wandelpaden van het verzorgde wandelroutenetwerk van het park.

Altitude
1287 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Beschermd landschap
Hiking trails
Parking
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
10
262
10045