Mirador de Los Roques

Uitzichtpunten op de route van San Sebastian naar het Parque Nacional de Garajonay

Vijf "bewakers van rots" bewaken de ingang naar het Parque Nacional de Garajonay vanaf de stad San Sebastian. De rotsen zijn enorme ronde blokken, die ontstaan zijn uit magma die nooit aan de oppervlakte kwam en later in het zicht kwam door erosie. Vandaag de dag steken ze dramatisch uit boven het groene bosdak van het eiland waarover ze waken. De groep uitzichtpunten van Los Roques biedt indrukwekkende uitzichten over dit landschap, dat bij het biosfeerreservaat van Unesco van het eiland La Gomera hoort.

De beste uitzichten vanaf de rots Agando

Omhooggaande vanuit San Sebastian over de weg TF-713 verschijnt het eerste uitzichtpunt, ingeklemd tussen de rotsen Agando en La Laja. Het is door de weg in twee delen gesplitst en heeft prachtige zonsopgangen boven de bergen van het noorden van La Gomera (met het eiland Tenerife op de achtergrond) en schitterende zonsondergangen die de 180 meter van de dichtbijgelegen Agando rood kleuren. Richting de bergtop bieden drie andere uitkijkpunten prachtige uitzichten op de rotsen van La Zarcita, Carmona en Ojila en daarnaast nog een uitzicht in de diepte van de zuidelijke ravijn van El Gato.

Altitude
1115 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Integraal natuurreservaat
Hiking trails
Parking
Localidad
San Sebastian de La Gomera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
6
9
10
262
10045