Mirador del pico de Las Nieves

Het hoogste uitzichtpunt van Gran Canaria

Om de essentie van een plaats te voelen en om de omgeving er van op te nemen is er niets beter dan naar het hoogste punt te gaan. In Gran Canaria is dat het uitkijkpunt Pico de Las Nieves dat in het centrum van het eiland ligt op een hoogte van 1.949 meter. Vanaf daar ziet men het grote deel van het eiland, dat erkend is als biosfeerreservaat door Unesco, met een oneindig aantal diepe ravijnen en scherpe bergkammen, bedekt met vegetatie en gekroond met vulkanische knobbels in raadselachtige vormen.

Zonsondergang boven een wolkenzee

Het is het waard om voor dit spektakel tot de top van Las Nieves te rijden of de bus te nemen. Naast de parkeerplaats is er een halve cirkel die bedekt is met stenen en die gericht is naar het westen. Dit is het uitzichtpunt, eenvoudig en zonder obstakels die het zicht op een goede zonsondergang belemmeren. In tegenstelling tot andere plekken, geven de dagen met wolken een beter uitzicht in Las Nieves, omdat men dan kan zien hoe Tenerife en Gran Canaria boven de zee van wolken drijven.

Altitude
1.940 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Landelijk park
Interpretation center
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
10
262
10045