Mirador del Balcón

Een uitzichtpunt, hangend aan een klif

Dit spectaculaire uitzichtpunt ligt dichtbij de westelijke rand van Gran Canaria, bovenop een klif die verticaal naar beneden loopt tot het immense blauw van de Atlantische oceaan. Vanaf daar kan men de "staart van de draak" goed onderscheiden, een muur van kliffen aan de kust, in een zigzag-vorm die aan het mythologische monster doen denken. Terugkijkend naar het binnenland van het eiland, is het ravijn La Arena te zien en de brede en groene vallei van La Aldea de San Nicolás.

Een rondrit in de auto over het eiland Gran Canaria

Dit uitkijkpunt met informatiepanelen aan de weg GC-200 is een verplichte tussenstop bij een rondrit over het eiland. Alle bezoekers zouden de stenen trap moeten afdalen die leidt naar het waarneempunt dat de naam balkon geeft aan deze plek. Liefhebbers van monumentale landschappen willen hier niet meer weg maar ze willen zich volledig onderdompelen in de geur van de zee en de mix van ongelofelijke kleuren die dit uitzichtpunt cadeau geeft. Maar de rondrit gaat verder. Er is nog veel te zien.

Altitude
69 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Naturpark
Hiking trails
Parking
Public transport
Localidad
La Aldea de San Nicolás

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
10
262
10045