Mirador de la Degollada de las Yeguas

Uitzicht op het dorre landschap in het zuiden van Gran Canaria

Het landschap vanaf het uitzichtpunt Degollada de las Yeguas, in het zuiden van Gran Canaria, verbaast iedereen die het bezoekt zonder vooraf te weten wat men aan zal treffen. Het gaat om een panorama van de ravijn van Fataga, een ravijn van 15 kilometer lang, kronkeling, breed en diep, met hellingen met een lichte bolvorming die dan plotseling uitlopen in bijna verticale grillige kliffen. Dit alles bedekt met de begroeiing die hoort bij droge gebieden en met de zee op de achtergrond. Het geheel is monumentaal, veelkleurig en beeldend.

Excursie in de auto vanaf Maspalomas

Het uitzichtpunt is een verplichte tussenstop in een rondrit met de auto door de binnenlanden van het eiland. Het bevindt zich dichtbij Maspalomas op de weg naar San Bartolome de Tirajana. Bezoekers kunnen de auto achterlaten op het grote parkeerterrein en zich laten leiden door de informatiepanelen die bevestigen dat de plek een beschermd landschap is en een biosfeerreservaat van Unesco. Om vast te stellen dat zoveel eer gerechtvaardigd is, is het voldoende om zich naar de leuning te begeven en om zich te laten betoveren door het uitzicht

Altitude
842 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Beschermd landschap
Hiking trails
Parking
Localidad
Arteara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
9
10
262
10045