Mirador de La Cilla

Een uitzichtpunt in een grot van Artenara

Dit uitzichtpunt ligt in het populaire restaurant La Cilla. Vanaf het terras domineren de bergtoppen van het eiland Gran Canaria die gekroond zijn door de kenmerkende rots Nublo en rots Bentayga. Deze monumentale groep rotsen is door Unesco tot biosfeerreservaat uitgeroepen. La Cilla is uitgehakt midden in een heuvel bij Artenara, een dorp in het centrum van het eiland dat bekend is door zijn grotwoningen. Om bij het uitzichtpunt te komen moet men het hele voorgebergte door via een tunnel van 50 meter lang

Een karakteristiek restaurant met uitzicht op de bergtoppen van Gran Canaria.

De eetzaal van La Cilla is zeer ruim en koel. Ingericht met hout en voorzien van metselwerk in natuursteen en vrolijke kleuren. Ondanks dat het niet nodig is om te eten in het restaurant om van het uitzicht te kunnen genieten, is het aan te raden om vooraf één van de 150 plaatsen op het grote terras te reserveren. Zo kan men bijvoorbeeld een gerecht van gegrild geitenvlees eten met een goede Canarische wijn en een stuk plaatselijke amandeltaart uit Artenara.

Altitude
1.189 m
Landscape type
Gemengd
Beschermd gebied
Nee
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Artenara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
9
10
262
10045