LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Mirador de Morro Velosa

Heldere uitzichten op het binnenland van Fuerteventura
Dit uitzichtpunt is een verplichte stop voor degene die een ander Fuerteventura wil ontdekken dan dat van de toeristische ansichtkaarten. Het binnenland van dit eiland dat biosfeerreservaat van Unesco is, zal de bezoeker verbazen door de ruige landschappen zonder toeristische kernen of duinen. Voor de reiziger opent zich een bijna oneindige opeenvolging van ronde heuvels, die gekleurd zijn met vele okerschakeringen. Tussen de heuvels liggen kronkelige ravijnen met schaarse dorpen en gehuchten op de bodem. Het is zonder twijfel een verbazingwekkend landschap dat rust en ruimte uitstraalt.
Het uitzichtpunt is ontworpen door César Manrique
Morro Velosa is de perfecte plaats om te genieten van deze landschappen met een dorre schoonheid. Daarnaast kan men zich vermaken in het gebouw van het uitzichtpunt, een kunstwerk van de beroemde en productieve Canarische artiest César Manrique. Dit elegante herenhuis heeft een houten galerij en een pannendak en is afgewerkt in de kleuren van het landschap dat het laat zien. Binnen kan de bezoeker kennis maken met de geologische geschiedenis van dit vulkanische eiland. Men kan een uitmuntende maquette van het eiland zien en pauze nemen om koffie te drinken onderweg naar de oude hoofdstad van het eiland, Betancuria.
Altitude
670 m
Landscape type
Natuur
Protected space
Landelijk park
Hiking trails
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Betancuria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
4
9
10
262
10045