Mirador de la Peña

Bijzondere uitzichten op El Golfo vanaf Guarazoca

Vanaf het uitzichtpunt La Peña in Guarazoca (in het noorden van het eiland El Hierro), ziet men de gevolgen van een angstwekkende prehistorische gebeurtenis: de grote aardverschuiving die duizenden jaren geleden de vallei El Golfo creëerde. De randen van deze enorme opening, van 15 kilometer breed bij anderhalve kilometer hoog, zijn bedekt met een dichte inheemse begroeiing. Aan de voet ligt een vulkanische vlakte, met wijngaarden en fruitbomen, die in de blauwe Atlantische oceaan eindigt. Vanaf La Peña onderscheidt men ook de maagdelijke rotsen van Salmor, het heiligdom van de inheemse reuzenhagedissen.

Uitzichtpunt van César Manrique in El Hierro

Dit gebouw is een juweeltje dat ontworpen is door César Manrique, de grote Canarische architect die zijn leven wijdde aan het creëren van organische ruimtes. In La Peña gebruikte Manrique talrijke planten, grote ramen en daken van metselwerk in natuursteen om een gezellige en frisse sfeer te creëren. Binnen kan de bezoeker genieten van het exclusieve Restaurant Mirador de La Peña, met zijn uitgebreide kaart met Canarische gerechten die bereid zijn met producten als tropische ananas en excellente verse vis die dit eiland. dat door Unesco tot biosfeerreservaat is uitgeroepen, voortbrengt.

Altitude
645 m
Landscape type
Gemengd
Beschermd gebied
Bijzonder natuurreservaat
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Guarazoca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
7
9
10
262
10045