Mirador de Bascos

Uitzichtpunt van de vallei El Golfo

Het westen van het eiland El Hierro was "het land van het einde van de wereld" op de oude Europese kaarten. Het uitzichtpunt Bascos is een perfect uitkijkpunt op dit woeste land dat onderdeel is van een biosfeerreservaat. De ligging op de top van een indrukwekkende klif maakt het mogelijk om de hele vallei El Golfo te zien. Het is een spectaculaire kloof van 15 kilometer breed, met een diepte tot 1.500 meter die ontstaan is door een prehistorische aardverschuiving. Op heldere dagen kan men het eiland La Palma onderscheiden boven de blauwe Atlantische oceaan.

Een tussenstop op de route naar de gedraaide jeneverboom

Het uitzichtpunt zelf is een kleine cirkel van vulkanische steen op de top van de klif die beschermd wordt met leuningen. De weinige bomen die in dit gebied staan, zijn gebogen door de wind en de rotsen en takken stralen doordat ze bedekt zijn met veelkleurige korstmossen die het geheel een bijna magische aanblik geven, zoals in het sprookje van de feeën. Net zo beeldend zijn de vormen van de beroemde gedraaide jeneverbomen van El Hierro die zich in de gemeenschappelijke weidegronden van La Dehesa bevinden, op nog geen kilometer afstand van het uitzichtpunt.

Altitude
670 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Landelijk park
Hiking trails
Parking
Localidad
Mencafete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
7
9
10
262
10045