Surfen in de linkse van Las Palmeras

Op internationaal niveau de meest beroemde golf voor surf op Tenerife

In de grote toeristenkern Playa de las Américas, in het zuiden van het eiland Tenerife, bevindt zich de de meest beroemde plek voor surf op het eiland. De populariteit dankt deze aan de kwaliteit van de golf en de ligging in het centrum van één van de meest symbolische toeristische bestemmingen van Tenerife. De zone staat het toe te surfen, bodyboarden en Stand Up Paddle te beoefenen en wordt omringd door een boulevard met verschillende faciliteiten zoals reddingswerkers, restaurants, douches en parkeergelegenheid. De plek wordt onder andere gebruikt voor de kampioenschappen van de WQS en de ASP.

Een golf met linkse tube in Playa de las Américas

De linkse van Las Palmeras is een plek over een vulkanische zeebodem, beroemd vanwege haar lange golf met verschillende trajecten. Met een verticaal afdalende muur beschikt deze over holle en zeer snelle stukken vlakbij de kust. De beste tijd is tussen de maanden oktober en maart, bij hoogtij en wind uit het N-NO-NW en een swell uit het W-ZW-ZO, die golven van één tot drie meter vormt. Alhoewel de piek geschikt is voor middelmatig niveau, met een sterke swell uit het westen wordt deze uitdagender. Bij hoogtij is het gebruik van onderkousen aanbevolen bij het water ingaan.

Parking
Restaurant
Localidad
Playa de las Américas

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
1
259
13
262
10045