Surf in Igueste

Een surfspot met één van de beste linkse van Tenerife

Aan de noordoostkust van Tenerife, vlakbij het dorpje Igueste de San Andrés, bevindt zich één van de beste linkse van het eiland om te surfen. De secties geven de surfer de mogelijkheid elk parcours te kiezen dat past bij zijn ervaring, zonder in de belangrijkste branding binnen te gaan, hetgeen de plek Igueste maakt tot de meest ideale plaats voor alle niveau's. De golf bevindt zich tegenover een grintstrand, waar zonder problemen kan worden geparkeerd.

Lange golven voor extreme manoeuvres in Igueste de San Andrés

De roem van de linkse van Igueste voor surf is welverdiend. Over een vulkaanbed van rotsgesteente vormt zich een lange golf met grote muren die extreme manoeuvres en krachtige Take Off's toestaan. Op de beste momenten vormen zich holle secties met kristalheldere tubes. Tijdens de maanden september tot mei worden de meest regelmatige omstandigheden gegeven. Met laagtij, wind uit het NW-W-ZW-Z en een swell uit het N-NO-O kan van de kwaliteit van de plek het best worden geprofiteerd.

Parking
Restaurant
Localidad
Igueste

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
1
259
13
262
10045