Playa La Arena

Een strand met zwart vulkanisch zand aan de westkust van Tenerife

Midden in het centrum van het kleine toeristische centrum Puerto de Santiago bevindt zich het Playa de la Arena. Gelegen aan de westkust van het eiland Tenerife contrasteert het zwarte zand niet alleen prachtig met het witte schuim van de branding, maar absorbeert het ook gemakkelijker het zonlicht, hetgeen het een aangenaam strand maakt met de verzekering van een aangename temperatuur gedurende het hele jaar. De vulkanische rotsen aan de zijkanten zijn perfect voor snorkelen en duiken om zo de zeebodem vol waterleven te ontdekken.

Een klein stadsstrand met allerlei faciliteiten

Playa de la Arena is een klein stadsstrand met een taxistandplaats en goede verbindingen met het lokale openbaar vervoer. Daar het omringd is door een boulevard, heeft het in de buurt een groot aantal winkels en plekken om te eten, met inbegrip van een restaurant direct aan het strand. Het is een goed toegankelijk strand met rampen en voetpaden. Het strand beschikt over reddingswerkers, douches en verhuur van parasols, mar als u een ligbed wilt huren, is het beter vroeg te komen omdat de best geplaatsten al in de vroege uren bezet zijn.

Lengte
120 m
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Oleaje moderado
LGTBI
Localidad
Puerto Santiago

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
  • Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
1
9
262
262
10045