Playa Jardín

Het strand in Tenerife van de hand van César Manrique

In het toeristische centrum Puerto de la Cruz in het noorden van het eiland Tenerife, bevindt zich Playa Jardin, één van de bekendste in deze zone. Ontworpen in de jaren negentig door de gerenommeerde artiest César Manrique, is dit een strand gemaakt voor de ontspanning van de bezoeker. Alleen al de toegang tot het strand via tuinen met autochtone flora langs paden tussen stenen muren en watervallen, is een inleidende wandeling naar een dag vol ontspanning op een strand met alle mogelijke faciliteiten en een spectaculair uitzicht op de vulkaan El Teide.

Drie stadsbaaien met zwart zand in Puerto de la Cruz

Playa Jardin is een stadsstrand met zwart zand verdeeld in drie delen: Playa del Castillo, Playa del Charcón en Playa de Punta Brava. Het strand beschikt over een zijdelingse golfbreker tegen de golven, alhoewel het open gebieden heeft met het oog op het beoefenen van surf. De boulevard verbindt het strand met de tuinen, de speeltuinen voor kinderen, terrassen en cafetaria’s en het huisje waar muziekvoorstellingen worden gehouden. Bovendien beschikt het over de verhuur van ligbedden en parasols, douches, kleedruimten en toegang speciaal voor gehandicapten.

Lengte
2 km
Accessible
Hammok sunshade
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Oleaje moderado
Localidad
Puerto de La Cruz

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
1
9
262
262
10045