Playa del Ancón

Een exotisch strand ideaal voor wandelingen in het noorden van Tenerife

Weinig wandelingen langs de kust in het noorden van Tenerife zijn zo aangenaam, een prachtige bestemming in de zomer met een indrukwekkend uitzicht. Alhoewel van kleinere afmetingen, blijft het strand van El Ancón, in La Orotava, maar weinig achter bij het naastgelegen strand: Los Patos. In het beschermde landschap van El Rincón, is de afdaling naar haar zwarte vulkanische zand een boeiende ervaring tussen bananenbomen, rotswanden en de wijngaarden van de beroemde Malvasia wijn. De beloning is uiteindelijk een verfrissend bad.

Stranden met uitstekend uitzicht op de rotswanden van La Orotava

Om er te komen, is het beste de auto bij de laatste bushalte te laten. Vanaf deze plek, naar rechts en met een afdalende weg, wordt in 25 minuten een voorbeeldig ongerept strand bereikt. Daarvoor echter passeert u een attractief huisje met kapel dat de aandacht trekt vanwege de ligging, alhoewel u ook kunt opteren voor een pad vanaf het ernaast liggende plaatsje Santa Úrsula. Uiteindelijk op het strand, kunt u genieten van de rust, het warme zand en het unieke uitzicht op de rotwanden.

Lengte
160 m
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
La Orotava
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
9
262
10045