Playa de San Marcos

De parel in de kroon van Icod de los Vinos

In San Marcos, een dorpje dat bij het district Icod de los Vinos hoort, komen het donkere zandstrand samen met rotsen en de nevel van de zee en kunnen de bezoekers op dit strand genieten van zijn 160 m lengte. Op dit befaamde strand heerst in de zomermaanden een zeer drukke gezellige sfeer. Omgeven door groen, winkels en appartementen. De beschutte ligging van het strand zelf, de pier en de kliffen garanderen de veiligheid van toeristen en beschermen hen tegen de sterke stroming die gebruikelijk is aan de noordkust van Tenerife.

Alles wat nodig is om de verveling tegen te gaan

Onder het toeziend oog van de reddingspost van het Rode Kruis beschikt dit strand over toiletten, douches, verhuur van ligbedden, peddelsurf- of kanoverhuur, nabijgelegen restaurants met uitzicht op zee en een mooie boulevard. Een kunstmatig platform dat vlak bij het strand in zee staat, wacht op badgasten die ernaar toe zwemmen om te zonnebaden of een duik in zee te nemen De toegang tot het strand is gemakkelijk, want u kunt er te voet komen, het openbaar vervoer nemen of met de auto door de bebording vanaf Icod te volgen die u naar een parkeerplaats leiden met ongeveer 50 plaatsen.

Lengte
160 m
Accessible
Restaurant
Showers
Public transport
Solo en verano
Oleaje moderado
Localidad
Icod de Los Vinos

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
  • Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
9
262
10045