Playa de Las Arenas

Een strandwandeling naar de Guanches van Candelaria

In het mooie vissersdorpje Candelaria, in het noordoosten van het eiland Tenerife, vindt u dit strand met donker vulkanisch zand met stukken grind en kiezels, dat 75 m lang en 20 m breed is. Langs de kust liggen ook de stranden van La Arenita en Punta Larga en gezinnen die een leuke wandeling willen maken, kunnen een bezoek brengen aan de beelden van de Menceyes, een eerbetoon aan de Guanches, de inheemse bewoners van Tenerife die banden hadden met de Maagd van Candelaria.

Een compleet servicestation

Dit strand, dat ook bekend is onder de naam La Arena , is gemakkelijk bereikbaar vanaf de boulevard via een zeewering of de trappen. Het heeft beboste zones waar u kunt zonnebaden, douches en een strandkiosk. U vindt er allerlei restaurants, ijssalons of winkels... en een openlucht fitnessruimte en een speeltuin op de boulevard zodat, wanneer de golven ruw worden, niemand zich hoeft te vervelen.

Lengte
250 m
Accessible
Parking
Public transport
Tourist info
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Candelaria
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
9
262
10045