Playa de La Tejita

Een rustig strand vlakbij het Reserva Natural Especial de Montaña Roja

In het zuiden van het eiland Tenerife, vlakbij het Reserva Natural Especial de Montaña Roja, bevindt zich La Tejita, een rustig strand van een kilometer lengte, dat via een weg verbonden is met de woonkern El Médano en het vissersdorpje Los Abrigos. Het natuurlijke karakter maakt van La Tejita een strand dat veel door jongeren en sportievelingen wordt bezocht, die een vakantieplek ver van de toeristische plaatsen zoeken. Het magnifieke uitzicht op de Montaña Roja, een oude roodachtig gekleurde krater van een vulkaan, maakt van het strand een unieke plek om te genieten van dit natuurlijk landschap.

Nudisme in Tenerife vlakbij El Médano

La Tejita is een wild strand met goudgeel zand en matige golven. De constante aanwezigheid van wind maakt het tot een belangrijke plaats van het eiland Tenerife voor de beoefening van sporten als surf en windsurf. De relatieve intimiteit van de oostzijde, dichtbij de Montaña Roja, is ideaal voor nudisme in alle rust. Vlakbij het zand is een ruime parkeerplaats en dichtbij het strand bevindt zich tevens een camping voor caravans en tenten met douches, een cafetaria en de verhuur van blokhutten.

Lengte
1 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje moderado
LGTBI
Localidad
El Medano
Precaución en el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
1
9
262
262
10045