Playa de Benijo

Nudistenstrand, exotisch en met een restaurant vlakbij in Tenerife

Alhoewel u begeleid aankomt en er andere badgasten zijn, maakt de eenzaamheid en de sereniteit van het Benijo strand in een omgeving van grote schoonheid, een referentie voor alternatief baden in Tenerife. Gelegen in het Parque Rural de Anaga, aan de noordoostkust van het eiland, draait deze enclave om een onverslaanbaar uiteinde van een weg die door een deel van een landschap van laurierbomen voert meteen spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en een massief van een moeilijk begaanbaar landschap, met ravijnen en bergtoppen die het waard zijn om te worden gefotografeerd.

Baden in het Parque Rural de Anaga

Het gezelschap van de symbolische rotsen die in de wateren van Benijo baden, bieden troost. Alsof het de eigenaren zijn. De dimensies van het donkere vulkanische zand worden bij eb en in de zomer groter. Vlakbij het dorp en het strand van Almáciga, kunt u op deze legendarische nudistenplek ook eten in het restaurant gelegen bij het punt waar het traject met de auto eindigt en de afdaling naar het zand begint. Hoewel u voorzichtig moet zijn in de zee, is Benijo eenvoudigweg onontbeerlijk voor de liefhebbers van het wilde.

Lengte
300 m
Nudist zone
Parking
Public transport
Solo en verano
Oleaje moderado
Localidad
Benijo
Pas op met zwemmen

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
10
262
10045